PITUFFIK Per Aarsleff A/S anker Thule-afgørelse

Entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S anker nu USA's afgørelse i Thule-sagen til højere instans.

Sagen om servicekontrakten på Thule-basen tager nu en ny drejning. Entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S meddeler nemlig, at firmaet anker afgørelsen af den omstridte udbudskontrakt. 
 
 
Det er den amerikanske rigsrevision GAO's afslag på klagerne om, at USA ikke har overholdt forsvarsaftalen mellem USA og Grønland/ Danmark, som nu bliver anket til specialdomstolen Court of Federal Claims. Det er USA's egen specialdomstol, der håndterer erstatningskrav mod den amerikanske stat.

LÆS OGSÅ GC: Vi kendte ikke USA’s advarsel om Thule-bud

- Intentionen i både forsvarsaftalen og udbuddet af kontrakten er klar, men den er ikke taget til følge af den amerikanske rigsrevision i deres afgørelse. Derfor indgiver vi nu protest til de amerikanske domstole, siger Ebbe M. Iversen, administrerende direktør, i Per Aarsleff, til Finans.

Det var både firmaerne Per Aarsleff A/S, Copenhagen Arctic og selskabet Greenland Contractors I/S, der er ejet af selvstyret og MT Højgaard, som efter afgørelsen i udbuddet 31. oktober valgte at klage over udbudsafgørelsen - men altså uden at få medhold. 

LÆS OGSÅ Selvstyret blev advaret om GC’s Thule-bud

Ifølge finans.dk har Copenhagen Arctic og selskabet Greenland Contractors I/S ikke taget stilling til endnu, om de også vil anke afgørelsen til Court of Federal Claims. 
 


Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl