Sydgrønland risikerer færre turister

Der vil komme færre turister til Sydgrønland, hvis Narsarsuaq ikke længere skal være hovedlufthavnen for området. Sådan lyder det fra en sydgrønlandsk touroperatør.

Med en planlagt landingsbane på 1500 meter i Qaqortoq kan turisterne ikke længere flyve direkte til Sydgrønland, og det kan ifølge en touroperatør betyde en nedgang i antallet af turister.

- Det vil blive sværere for turisterne at komme herned, siger direktør for Blue Ice Explorer Jacky Simoud, som i en del år har arrangeret rejser i Sydgrønland.

De sidste fire år har han oplevet en stigning i antallet af turister, som benytter sig af Air Grenlands direkte sommerrute fra København til Narsarsuaq.

Slut med direkte fly til Europa

Men hvis hovedlufthavnen flyttes til Qaqortoq vil det ifølge Air Greenland med stor sandsynlighed være slut med den direkte rute fra København til Sydgrønland.

- Den type fly kan ikke lande på den foreslået bane på 1500 meter i Qaqortoq, lyder det fra administrerende direktør i Air Greenland Jakob Nitter Sørensen.

Derfor skal turisterne i fremtiden flyve via den kommende internationale lufthavn i Nuuk eller Island for at komme til Sydgrønland. 

Men det vil ifølge Jacky Simoud betyde, at det bliver dyrere at komme til Sydgrønland, da man dermed skal med et mindre fly det sidste stykke af vejen til Qaqortoq - og det vil medføre færre turister.

- Regel number one for turisme er, at store fly er lig med billigere priser og flere passagerer. Og nu vil man skrotte den store lufthavn man har, siger han.

Vil man nøjes med en kortere bane

I Nuuk og Ilulissat vil man forlænge landingsbanerne, så det blandt andet bliver lettere og billigere for turisterne at komme dertil.

Derfor forstår direktøren for Blue Ice Explorer ikke, at man i Sydgrønland vil gå den modsatte vej med en kortere landingsbane. For atlantlufthavnen i Narsarsuaq er nødvendig for udviklingen af turisme i Sydgrønland.

- Så vi i det mindste har en lang sommersæson, hvor vi kan modtage fly og beholde den atlantlufthavn, vi har her, siger Jacky Simoud fra Blue Ice Explorer

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt