Svømning: Sissu Petersen klarer DM-krav før tid

Svømmeklubben Nuummi naluttartut har afholdt svømmestævne i weekenden, hvor flere svømmere viste markant fremgang.
Nuummi naluttartut juni 2021
Medaljevindere i staffet. Foto © : Noah Mølgaard
Skrevet af Noah Mølgaard
16. juni 2021 16:46

I marts måned var fokus rettet mod den 13-årige Sissu Petersen, der har et svømmetalent ud over det sædvanlige. Dengang brugte han tre dages svømmestævne til at nå vigtigt milepæl for grønlandsk svømning.

Nu er fokus atter på det unge svømmetalent, for Sissu Petersen har forbedret sin Grønlandsrekord i 100 meter fri svømning. Han er den første grønlænder, der har svømmet 100 meter fri svømning under et minut

LÆS OGSÅ Video: 13-årig svømmer sig til historie

Hans nye rekord er nu 58,53 sekunder og han satte ikke færre end otte klub- og Grønlandsrekorder under weekendens svømmestævne. En af hans nye rekorder er 100 meter brystsvømning, hvor han svømmede i tiden 1.16,52 minutter.

- Han formår, at svømme hurtigt i 100 meter brystsvømning og prækvalificerer sig til danske årgangsmesterskaber i 2022. Og det er ren luksus at være prækvalificeret så lang tid forud, siger træner i Nuummi Naluttartut Jonas Tetzchner til KNR.

LÆS OGSÅ Video: 13-årig svømmer sig til historie

Han tilføjer, at flere ungdomssvømmere i Nuuk nu er kommet på et niveau, hvor de kan være med i danske svømmestævner.

Der er langt mellem svømmestævner i Nuuk, men trænerteamet i Nuummi naluttartut har formået at bevare motivationen blandt svømmere og dermed forbedre resultater i svømmebassinet.

- De er stadig børn. Nogle gange kan man tænke lidt voksent, når svømmere kommer i nærheden af voksent niveau, siger Jonas Tetzchner.

- Men de er stadig børn oppe i hovedet. Det prøver vi at holde rigtig godt fast i og have en legende tilgang til træningen, siger Jonas Tetzchner.

Rejser bliver også brugt som gulerod til at træne hårdt. Svømmeklubben har derfor lavet indsamling for at kunne sende de bedste svømmere ud af Grønland til stævner i Island eller Danmark.