GM i håndbold: Stærk guldsejr og uventet bronze

Håndboldmesterskabets højdepunkt skete under dagens sidste kampe ifølge KNR's sportskoordinator Noah Mølgaard.
GM i håndbold fandt sted i Inussivik i Nuuk, hvor publikum var med til at levere en helt særlig stemning. Foto © : Richard Immel Photography
07. maj 2023 13:23

Grønlandsmesterskaberne i håndbold bød på stor sejrsjubel i Inussivik i Nuuk, hvor dagens resultater endte med to mægtige guldsejre og en uventet bronzevinder.

I alt blev der spillet fire kampe. To semifinaler hos damerne og to semifinaler hos herrerne.

Men ifølge KNR’s sportskoordinator, Noah Mølgaard, fandt dagens højdepunkt sted under den sidste kamp, som var herrernes finalekamp mellem GSS og NÛK.

Guldvinderne GSS

GSS-herrerne har siddet på guldtronen i over 10 år, men der har inden kampen været formodninger om, at NÛK måske kunne vippe dem af pinden.

- Højdepunktet var, da NÛK begyndte at udfordre GSS-herrerne i finalen. Men en af NÛK’s bedste spillere, Angultimmarik Kreutzmann, fik en knæskade og måtte blive på udskiftningsbænken resten af finalen. Det var en af de store forskelle, der var mellem GSS og NÛK i herrernes finale, siger Noah Mølgaard og fortsætter:

- GSS har også et godt hold og et godt kollektiv. Derudover har de en meget dygtig målmand, der blev udslagsgivende for udfaldet af kampen.

GM-vindere:

Kvinder:

  • Guld: GSS, Nuuk
  • Sølv: NÛK, Nuuk
  • Bronze K-33, Qaqortoq

Herrer:

  • Guld: GSS, Nuuk 
  • Sølv: NÛK, Nuuk
  • Bronze: N-48, Ilulissat 

Også hos damerne er GSS et stærkt hold. De endte også med en sejr over NÛK-damerne.

- Hvis vi kigger på GSS damerne, så er 10 af spillerne også på damelandsholdet, som skal spille om en VM-plads i næste måned. Når man råder over 10 landsholdsspillere, så må man også forvente, at man er bedre end andre hold, siger Noah Mølgaard

Bronze til Qaqortoq

Den største overraskelse fandt sted under dagens første kamp, som var damernes bronzekamp mellem K-1933 og Akuleriit. Her løb K-1933 damerne med en bronzemedalje.

- Det er første gang i 20 år, at de vinder en medalje ved grønlandsmesterskaberne for kvinderne, så det er en meget tiltrængt medalje, der kommer med hjem til Qaqortoq, siger Noah Mølgaard.

Overordnet set bød dagen på en særlig stemning fra spillere og publikum.

- Hele dagen var der rigtig god stemning. Det var en rigtig dejlig oplevelse at være blandt publikum i går, siger Noah Mølgaard.

Den 4. juni er Grønland værtsland for VM-kvalifikationsturneringen i håndbold for kvinder. KNR har ikke fået sendetilladelse til at vise kampene i tv, så du skal streame kampene på Youtube.

Det er første gang, at det grønlandske kvindelandshold i håndbold skal spille VM-kvalifikation på hjemmebane.