Demokraterne: Stærk opposition kan mærkes i Naalakkersuisut

Oppositionen er stor. Den består af hele 15 medlemmer af Inatsisartut og er altså næsten lige med koalitionens 16 mandater. Og det får indflydelse på arbejdet i Naalakkersuisut og Inatsisartut, at oppositionen står så stærkt, mener Demokraternes formand, Randi Vestergaard Evaldsen.

Med et smalt flertal på 16 mandater kommer Kim Kielsen til at stå overfor en stærk koalition af næsten samme størrelse.

Og det vil kunne mærkes i Naalakkersuisut og Inatsisartut, mener Demokraternes formand, Randi Vestergaard Evaldsen, der tænker tilbage på sin egen tid i en smal koalition.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut vil blive presset af stor opposition

- Vi kommer til at stå rigtig stærkt i oppositionen, når vi står så lige med Naalakkersuisut. Vi har selv siddet i en koalition, der hed 16-15. Så det kommer til at få stor indflydelse på arbejdet i Naalakkersuisut og Inatisartut, at man står så lige. Et flertal er et flertal. Det ved vi, men vi har selv oplevet, hvordan en person kan ændre på tingene, siger hun.

Kim Kielsen udtalte på pressemødet om koalitionen, at han ser flere områder, hvor de kan samarbejde med oppositionen. Og det er Randi Vestergaard Evaldsen enig i.

- Vi kan helt klart samarbejde på nogle områder. Da vi talte om børns vilkår under valgkampen, der var der bred enighed om fra alle partier, at vi skulle arbejde på de område og det står vi også fast på fra Demokraternes side, siger hun.

Men der er også uenighed om flere ting, siger hun.

LÆS OGSÅ Beskæftigelsesfradrag, lufthavne og flere penge til pensionister

- Jeg har læst koalitionsaftalen igennem og der så sandelig en masse ting vi kommer til at være uenige i, kan jeg sige allerede nu. Men vi kommer til at samarbejde på de områder, hvor vi kan se, at det er til gavn for samfundet og for Grønland, siger Randi Vestergaard Evaldsen.

Og Demokraternes formand, mener da også at partiet har levet op til den fremgang vælgerne gav dem ved valget, selvom de nu sidder i opposition. 

- Vi indgik i koalitionsforhandlingerne, men kunne ikke få vores politik gennemført som vi ville have det. Så vil vi hellere sidde i opposition og bruge vores seks mandater til at arbejde i oppositionen. Selvom vi sidder i oppositionen, så kan jeg love for at vi kommer til at arbejde for vores værdier og vores politik i Inatsisartut. Det skal befolkningen nok få at se, siger hun.

De tre partier i opposition er Inuit Ataqatigiit med otte mandater, Demokraterne med seks mandater og Samarbejdspartiet med et mandat.

LÆS OGSÅ Glade formænd underskrev ny koalitionsaftale

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt