Foto: KNR / Paarnaq Hansen

Sten Lund: Naalakkersuisut vil blive presset af stor opposition

Politisk kommentator Sten Lund vurderer, at den nye koalition vil blive udfordret af den store opposition med Inuit Ataqatigiit, Demokraterne og Samarbejdspartiet, der tilsammen kan mønstre 15 mandater.

- Regeringen kommer til at få store udfordringer i Inatisartut, for oppositionen vil også gerne have deres mærkesager igennem, og det betyder, at de vil udfordre koalitionen i høj grad, siger han.

Det er dog ikke en udfordring, der får Kim Kielsen til at ligge vågen om natten af bekymring.

- Vi ved, at vi kan samarbejde om en masse sager, selvom de går i opposition, sagde Kielsen ved præsentationen af den nye koalition.

LÆS OGSÅ Beskæftigelsesfradrag, lufthavne og flere penge til pensionister

Sten Lund mener også, at koalitionen kan løbe ind i udfordringer på grund af antallet af partier og størrelsesforholdet internt i koalitionen.

- De fire partier står overfor store udfordringer. Når deres flertal kun består af et mandat, bliver de måske nødt til at følge koalitionsaftalen til punkt og prikke. Når man tænker på de mindre partier, så er det vigtigt for dem, at have solide aftaler, hvis de vil have deres mærkesager igennem. Men det bliver også vigtigt for Siumut at erkende, at partiet har indgået nogle kompromisser, vurderer han.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt