Aaja: Sprog-pulje imødekommer et stort behov

Det vækker glæde hos folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen (IA), at regeringen afsætter en pulje penge specifikt til danskundervisning for udsatte grønlændere i Danmark.
30. maj 2018 17:27

Den nye pulje på 2,5 millioner kroner er fundet efter kritik af et lovforslag om, at såvel udlændinge som danske statsborgere selv skal betale for danskundervisning på de danske sprogcentre.

LÆS OGSÅ Regeringen afsætter 2,5 mio. kr. til danskundervisning for grønlændere

Aaja Chemnitz Larsen roser tiltaget, som hele Folketinget bakker op om.

Hun mener, at regeringen har forsøgt at ligestille grønlændere og færinger med udlændinge i lovforslaget.

- Det har været vigtigt for mig, at lovforslaget ikke forringede adgangen til danskundervisning for grønlændere, for vi ved, at der er et rigtigt stort behov, siger hun.

Regeringen har dog gjort det klart, at der - trods lovændringen - fortsat vil være mulighed for gratis danskundervisning for blandt andre grønlændere på aftenskoler og gennem Forberedende Voksenuddannelse, som kommunerne betaler.

LÆS OGSÅ Stadig gratis danskundervisning til grønlændere

Men det er ikke tilstrækkeligt, siger Aaja Chemnitz Larsen.

- Når behovet for danskundervisning for grønlændere er større - og det ved vi også af historiske årsager, fordi man har prioriteret grønlandsk meget i Grønland - har det nogle konsekvenser, der flytter hertil (Danmark, red.). Så ja, de (grønlændere i Danmark, red.) har bedre adgang til danskundervisning, men der er også et større behov for at få danskundervisning, lyder det fra Inuit Ataqatigiits MF'er.

Puljen løber i perioden 2018-2020 og skal etableres i samarbejde med Selvstyret. Ordningen vil blive evalueret, inden 2020, skriver Inger Støjberg i sit brev til  Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg.

LÆS OGSÅ Bred modstand mod betaling for danskundervisning

LÆS OGSÅ Den danske regering vil sløjfe gratis danskundervisning til grønlændere