Den danske regering vil sløjfe gratis danskundervisning til grønlændere

Rådet for Socialt Udsatte står uforstående over for, at den danske regering vil tage den gratis danskuddannelse fra grønlændere. Rådet mener, at det kan betyde en dårlig samfundsudvikling for de grønlændere, der bor i Danmark.
Formand for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen Foto © : KNR/Simon Uldum
Skrevet af Merete Lindstrøm
30. april 2018 06:58

Regeringen har stillet forslag om, at der indføres en brugerbetaling på i alt 12.000 kr. for de seks moduler, som udgør en danskuddannelse for udlændinge mv.

Lovforslaget om brugerbetaling omfatter også grønlændere og færinger.

Formand for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, siger:

- Det er helt uforståeligt, hvorfor regeringen vil tage den gratis danskuddannelse fra grønlændere - og i øvrigt også fra færinger. Vi ved fra blandt andet flere undersøgelser, som Rådet har lavet, at netop sproglige barrierer kan øge risikoen for social marginalisering, når grønlændere - som jo er danske statsborgere som alle os andre - kommer til Danmark.

Jann Sjursen understreger, at Rådet for Socialt Udsatte i det hele taget er modstandere af regeringens forslag om at indføre brugerbetaling på danskuddannelse:

- Rådet for Socialt Udsatte mener, at regeringen helt bør droppe forslaget, som kun vil skabe øget marginalisering af de mennesker, der ikke har økonomiske muligheder for at betale for en danskuddannelse.