Ukaleq Slettemark har klaret det danske OL-kravFoto: Greenland Biathlon

Skiskydning: Ukaleq har OL på sigtekornet

Ukaleq Slettemark forbedrer sit resultat i World Cup skiskydning. Hun har også klaret det danske OL-krav

Den 19-årige skikomet fra Grønland, Ukaleq Slettemark har haft to spændende uger i den østrigske skisportsby Hochfilzen. 

Der deltog hun som den yngste i verdenselitens skikonkurrence World Cup. Her sluttede hun som nummer 83 ud af 106 deltagere i sprintkonkurrencen fredag den 11. december.

En smal forbedring i forhold til hendes debut en uge tidligere, hvor hun sluttede som nummer 96. 

LÆS OGSÅ Skiskydning: Ukaleq Slettemark har taget første skridt mod OL

Ukaleq Slettemark kunne da også mærke, at hun løb blandt verdenseliten. 

- Det var i første omgang lidt hårdt at se hvor langt efter jeg var, selv om jeg vidste at det var det jeg kunne forvente, siger Ukaleq Slettemark.

OL i Kina

Men resultatet fredag den 11. december gav Ukaleq Slettemark 116 World Cup point. Det er et pointsystem, hvor det gælder om at have så få point som muligt. Ukaleq Slettemarks point rækker til fortsat World Cup deltagelse.

- Jeg ved nu hvor jeg ligger, hvor meget jeg skal forbedre mig og jeg kender rutinerne rundt omkring World Cup og kan være mere tryg næste gang jeg skal konkurrere der, siger Ukaleq Slettemark.

LÆS OGSÅ Skiskydning: Ukaleq Slettemark puster eliten i nakken

Hendes store mål er vinter OL i Kina i 2022. Hun fik OL-legat i slutningen af 2019 på baggrund af sine resultater. Hendes resultater i World Cup i Hochfilzen viste også at hun er på rette spor.

- Resultaterne var gode nok til at Ukaleq nu har klaret det internationale, og danske OL krav to gange, hvilket betyder at hun er OL-kvalificeret, meddeler Grønlands skiskydningsforbund Greenland Biathlon.

Ukaleq Slettemark venter dog med World Cup deltagelse og koncentrerer sig om IBU Cup, der rangerer lavere end World Cup. Hun skal også deltage i junior VM i det nye år.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt