Skiskydning: Ukaleq Slettemark puster eliten i nakken

Den 19-årige Ukaleq Slettemark havde sin sæsonstart i Norges Cup i skiskydning hos seniorer sidste weekend med gode resultater.
Ukaleq Slettemark
Ukaleq Slettemark deltager nu i seniorkonkurrencer, selvom hun stadig er juniorløber. Foto © : Greenland Biathlon
Skrevet af Noah Mølgaard
04. december 2020 13:19

Der var kun plads til 40 deltagere ved Norges Cup på grund af corona, og der blev løbet i lang og kortdistance, da der var sæsonpremiere i Geilo i sidste weekend.

Ukaleq Slettemark, der stadig er juniorløber, fik flotte placeringer i begge løb. Hun var også den bedst placerede i åbningsløbet blandt det norske U-23 landshold, som hun træner med i til daglig i Lillehammer.

Ukaleq sluttede på 9. pladsen i den lange distance med kun en forbier i to liggende skydninger og to fejlfrie stående skydninger. Den bedste norske U-23 landsholdsløber sluttede på 13. plads.

Der blev også løbet sprint, hvor Ukaleq Slettemark sluttede på 12. pladsen, hvor hun havde fejlfri stående skydning, men havde en enkelt forbier i liggende skydning.

Den to år ældre løber Juni Arnekleiv havde fejlfrie skydninger og vandt løbet i sprint – blot 1 minut 21 sekunder hurtigere end Ukaleq Slettemark.

Skal styrke fysik

- Jeg er glad for, at vi nu kan være i konkurrence igen. Det er også et tilfredsstillende resultat. Men rent fysisk så er jeg ikke helt der, hvor jeg har lyst til at være. Så jeg håber, at det kommer i løbet af kort tid, siger Ukaleq Slettemark til KNR.

Hun havde ingen konkrete forventninger til sæsonpremieren, men vil bruge resultaterne fremadrettet.

- Det var et vigtigt åbningsløb, så jeg senere kan justere min træning, siger Ukaleq Slettemark, der nu vil styrke sin udholdenhed til de kommende konkurrencer.

Næste store konkurrence bliver World Cup i Hochfilzen, hvor hun er blevet tildelt et wildcard fra det internationale forbund på baggrund af sine resultater i foråret.

- Det bliver ikke et løb, hvor jeg skal præstere, men det bliver et løb, hvor jeg skal se, hvordan niveauet er, så jeg kan få erfaring fra World Cup for at være mere tryg ved næste World Cup løb, siger Ukaleq Slettemark.

World Cup i Hochfilzen afvikles 11. og 13. december.