SIK ønsker flere hjemmehørende arbejdere i Thule

Det er underordnet, hvem der har servicekontrakten i Thule Air Base, så længe der stadig er arbejdspladser til de hjemmehørende grønlændere. Naalakkersuisut må i aktion og for at sørge for, at det sker, mener formanden for SIK, Jess G. Berthelsen.
Jess G. Berthelsen
19. februar 2015 14:24

Exelis Services A/S blev i nat blåstemplet som ejer af servicekontrakten i Thule Air Base af de amerikanske myndigheder.

Det ser SIK ikke den store problem i, da hjemmehørende stadig kan finde arbejde på basen.

- For os er vigtigt, at så mange hjemmehørende som muligt kommer til at arbejde. Det er det vigtigste for os.

- Og at deres arbejdsvilkår for overenskomstmæssigt ikke bliver forringet, siger formanden for SIK, Jess G. Berthelsen, efter at de amerikanske myndigheder stadfæstede Exelis Services A/S som ejer af servicekontrakten i Thule Air Base.

Læs også Amerikanske myndigheder blåstempler Thule-kontrakt

Vil have myndigheder til at stille krav

SIK håber, at det ikke forringer de hjemmehørendes arbejdsmuligheder i Thule.

- Vi har jo førhen sagt, at vi syntes der er for få, som arbejder oppe i Pituffik. Og det vil være på sin plads, at man bruger så stor en hjemmehørende arbejdskraft som overhovedet muligt oppe i Pituffik, siger Jess G. Berthelsen, der også kommenterer den amerikanske tilstedeværelse i Grønland.

- Hjemmehørende arbejdere kan vi betragte som en form for betaling for det stykke land, de lejer, i og med de i dag jo ikke betaler noget.

- Så det vil være på sin plads så vidt som overhovedet muligt at bruge hjemmehørende arbejdskraft, siger formanden for SIK, Jess G. Berthelsen, der opfordrer Selvstyret til, at trække i arbejdstøjet.

Læs også Exelis Services tilfreds med forventet afgørelse

Exelis følger overenskomsterne

Exelis Services A/S skriver i en pressemeddelelse, at de vil følge de grønlandske og danske overenskomster, at de vil hyre grønlandske lærlinge, og at de vil følge den danske- og grønlandske skattelovgivning.

Læs også Den tabte servicekontrakt på Pituffik