Servicekontrakterne bliver forlænget

De omdiskuterede servicekontrakter for transport med fly og båd bliver forlænget med et år.
Sarfaq Ittuk Foto © : KNR
Skrevet af Sara K. Jakobsen
15. oktober 2014 14:35

Finans- og skatteudvalget har gentagne gange anmodet forretnings-naalakkersuisut om at vedtage en forlængelse af de nuværende servicekontrakter i stedet for at forny dem.

Den ansvarlige Naalakkersuisoq ærgrer sig over, hvad han ser som en dyr og dårlig løsning, men bøjer sig for beslutningen.

- Et enigt finans- og skatteudvalg har afvist at tiltræde servicekontrakten, derfor må vi fremsende et oplæg til en midlertidig forlængelse af den eksisterende servicekontrakt, siger den fungerende naalakkersuisoq for indenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq til KNR.

Læs også Servicekontrakterne stadig under forhandling

- Der vil være ekstra omkostninger ved at fastholde den gældende servicekontrakt, hvor vi forventer at være nødsaget til at søge om over 10 millioner kroner ekstra, siger Vittus Qujaukitsoq.

Finansudvalget bekræfter, at selvom det vil koste selvstyret 10 millioner kroner med en forlængelse, så har et enigt finansudvalg besluttet, at den bliver forlænget.

Læs også Valget skaber usikkerhed omkring bygdesejlads

- Finansudvalget holdt møde tirsdag og behandlede Naalakkersuisuts betænkning. Og i morges sendte vi forslaget om at forlænge servicekontrakten i stedet, siger formanden for finans- og skatteudvalget, Jens Immanuelsen til KNR.