Servicekontrakterne stadig under forhandling

Der hersker stadig uenighed imellem Naalakkersuisut og Finansudvalget om servicekontrakter skal forlænges eller hvilken model man vil gå videre med.
Aqqaluaq B. Egede Foto © : KNR
Skrevet af Sara K. Jakobsen
14. oktober 2014 17:43

Fungerende naalakkersuisoq for indenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq, der vil indgå en ny servicekontrakt, mener at en simpel forlængelse vil have økonomiske konsekvenser for Selvstyret.

 

Hvis de nuværende kontrakter bliver forlænget, så vil det koste Selvstyret yderligere 10 millioner kroner. Alligevel ønsker finansudvalget at forlænge servicekontrakterne yderligere med et år.

 

-  Det vil vi gøre, for at sikre indragelse af alle parter og et grundigt arbejde, der forbedrer servicekontrakterne, siger Aqqaluaq B. Egede.

 

Formanden for finansudvalget Jens Immanuelsen bekræfter Aqqaluaq B. Egedes udmelding om finansudvalgets enighed.

 

Aqqaluaq B. Egede fortæller, at tallene har vist, at det ikke kun bliver vanskeligere at rejse rundt i Diskobugten og Sydgrønland, men også kommer til at koste dyrt, hvis der bliver indgået en ny servicekontrakt.

 

På den anden side mener den Vittus Qujaukitsoq, at en forlængelse også vil have konsekvenser for de rejsende.

 

- Følgerne er, at de mange forskellige forbedringer indenfor passagertransporten ikke vil blive genindført. Der vil ikke være serviceforbedringer og pensionsrabatter, som ellers er blevet aftalt med forskellige aktører, siger Vittus Qujaukitsoq.

 

Aqqaluaq B. Egede mener ikke, at det fungerende Naalakkersuisut har hjemmel til at komme med nye initiativer nu, hvor der er blevet udskrevet nyt valg.

 

- Derfor må al arbejde blive stoppet, for på den måde at sikre,

at der skal foreligge grundigt arbejde bag beslutningerne, siger Aqqaluaq B. Egede.

 

Vittus Qujaukitsoq gør det dog klart, at de fungerende Naalakkersuisut godt må lave servicekontrakterne.

 

- Den bevillingslov, som et samlet Inatsisartut har godkendt, lige inden valget blev udskrevet, har blandt andet givet de nødvenige rammer til at få istandsat servicekontrakten indenfor passagerbefordringen.