Sarfaq Ittuk i Nordgrønland, 3. august 2011Foto: Chr. Lynge Hard

Valget skaber usikkerhed omkring bygdesejlads

På grund af det ekstraordinære valg til Inatsisartut er Arctic Umiaq Lines servicekontrakt på bygdesejlads i Midtgrønland, som benyttes af mange virksomheder, blevet sat i bero.

Den aktuelle situation kan gå ud over bygdesejladsen, siger Arctic Umiaq Lines direktør, Jette Larsen.

 

- Det, der kan være usikkert, er selve servicekontrakten omkring besejling af bygder i Midtgrønland, siger Jette Larsen til KNR.

 

Der er pres på flere virksomheder på grund af valget.

 

For Arctic Umiaq Line betyder det, at de må vente med at indgå ny servicekontrakt for 2015, 2016 og 2017 og i stedet køre videre med den nuværende servicekontrakt næste år.

 

- Der regner vi med, at vi viderefører den nuværende servicekontrakt om besejling af bygder i Midtgrønland. Vi regner med, at vi fortsætter på samme serviceniveau, som vi har gjort i 2014, siger Jette Larsen.

Læs også Usikkerhed omkring servicekontrakterne

- Jeg regner også med, at vi kan få den aftale i stand, sådan så vi viderefører den eksisterende kontrakt i det mindste i et år.

 

Der er i alt 11 virksomheder i landet, der står i kø for at få deres servicekontrakter fornyet. De midlertidige Naalakkersuisut holder møde her i eftermiddag blandt andet for at drøfte tilbud fra virksomhederne.

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl