Samarbejdspartiet revser koalitionspartierne

Sikken en børnehave. Nu bør de ansvarlige partier træde sammen. Så klar er meldingen fra Samarbejdspartiet og Tillie Martinussen.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Merete Lindstrøm
10. september 2018 13:30
Versionist Connie Fontain

- Jeg synes at det er umodent at de her regeringspartier ikke har tænkt sig at stå distancen igennem. Jeg synes simpelthen at kaste et land ud i politisk ustabilitet det synes jeg simpelthen er under al kritik.

Hun mener, at det er på tide at andre træder til og skaber ro på den politiske scene ved at gå udenom landets største parti Siumut og Kim Kielsen, som efter hendes mening ikke har været opgaven moden.

LÆS OGSÅ Partii Naleraq har forladt koalitionen

- Jeg synes IA, Demokrater, Attasut og Samarbejdspartiet skal træde sammen nu. Jeg synes der trænger til noget stabilitet i landets ledelse.

LÆS OGSÅ Meget kan lade sig gøre med en pragmatisk tilgang

LÆS OGSÅ IA har væsentlige krav til koalitionsforhandlinger

Tillie Martinussen mener at man med brede forlig kan skabe den stabilitet som hun mener er så vigtig. Hun mener Kim Kielsen har sovet i timen da han dannede koalition.

- Jeg synes det er dybt uansvarligt at en regering der er dannet for så kort tid siden bliver sprængt så hurtigt. Det betyder altså at man ikke har gjort sit forarbejde ordentligt.

LÆS OGSÅ Naleraq-skilsmisse overrasker ikke koalitionskolleger

Samarbejdspartiets kandidat i Inatsisartut håber ikke at den ustabile situation ender med et nyt valg.

- Jeg tror at det grønlandske folk er trætte af den børnehave af politikere som synes at hvis ikke de lige får deres vilje så skal der være valg. Jeg synes ikke at valg er en særlig god ide lige nu og det tror jeg heller ikke befolkningen synes.

LÆS OGSÅ Partii Naleraq var positive over for danske lufthavnspenge