Thomsen: Meget kan lade sig gøre med en pragmatisk tilgang

Oppositionspartiet Demokraterne vil være pragmatiske, hvis Kim Kielsen ønsker forhandlinger om en ny koalition.
Foto © : Niels Thomsen
Skrevet af Thomas Munk Veirum
09. september 2018 20:37

- Landet har behov for politisk stabilitet. På den baggrund skal alle ansvarlige partier være klar til dialog. Det næste er så, om der kan etableres en politisk konsensus, siger Niels Thomsen, formand for Demokraterne til KNR.

Efter at Partii Naleraq søndag trådte ud af koalitionen, vil Kim Kielsen forsøge at danne en ny inden efterårssamlingen. Niels Thomsen fortæller, at Demokraterne vil være pragmatiske, hvis Kim Kielsen inviterer dem til forhandlinger.

- Partierne har nogle forskellige mål, som kan gøre det vanskeligt, men med en pragmatisk tilgang så kan meget lade sig gøre, siger Thomsen.

LÆS OGSÅ Naleraq-skilsmisse overrasker ikke koalitionskolleger

Han uddyber, at partiet stadig har nogle krav, som det vil stå fast på i forhandlingerne:

- Ved den sidste forhandling markerede vi, at vi har nogle emner, og dem holder vi fast ved. Hvis Kim Kielsen eller andre skal gøre sig forhåbning om et samarbejde, så skal de vide, at vi har nogle ting, vi ikke vil gå på kompromis med.

Niels Thomsen nævner, at det er foreksempel gælder uddannelsesområdet og erhvervsområdet:

- Det skal være mere attraktivt at være privat erhvervsdrivende, og skattetrykket er for højt. Folk og virksomheder skal have flere penge mellem hænderne, siger Niels Thomsen.

Demokraterne og Siumut kan tilsammen mønstre 16 mandater og dermed et flertal.

LÆS OGSÅ Kielsen forsøger at danne ny koalition