Kielsen forsøger at danne ny koalition

Kim Kielsen (S) fortsætter som formand for Naalakkersuisut, siger han til KNR. Han vil bruge den kommende tid til at undersøge mulighederne for en ny koalition

Kim Kielsen (S) fortsætter som formand for Naalakkersuisut, siger han til KNR. Han vil bruge den kommende tid til at undersøge mulighederne for en ny koalition.

Søndag eftermiddag har Partii Naleraq meldt sig ud af koalitionen, og dermed har Kim Kielsen mistet sit flertal i Inatsisartut.

Kim Kielsen fortsætter dog på posten som formand for Naalakkersuisut:

- Jeg har mandatet. Jeg har som formand for Naalakkersuisut forskellige muligheder indtil efterårssamlingen i forhold til at give naalakkersuisutmedlemmer orlov, og så kan jeg fyre medlemmer af Naalakkrsuisut, siger Kim Kielsen.

Han oplyser, at hvis han skal træde tilbage, skal Inatsisartut kaldes sammen, og for nuværende har Kielsen stadig mandat fra Inatsisartut til sit arbejde. Et mandat han opnåede ved den korte forårssamling, der fandt sted umiddelbart efter valget 24. april.

LÆS OGSÅ Partii Naleraq har forladt koalitionen

Kim Kielsen oplyser, at han den kommende tid vil undersøge mulighederne for at danne en ny koalition:

 - Jeg skal snakke med andre partier, om der er grundlag for en koalition, og om at danne en koalition indtil Inatsisartut starter igen.

Partii Naleraqs politiske ordfører, Jens Napaattooq, har flere gange truet med at trække tæppet væk under Naalakkersuisut, senest efter det kom frem, at statsminister Lars Løkke Rasmussen kommer til Nuuk mandag for at forhandle en aftale om dansk bidrag til lufthavnsprojektet.

- Vi, i Partii Naleraq, kan slet ikke acceptere, at vi er nået til et punkt, hvor der skal inddrages penge fra Danmark, sagde Jens Napaattooq lørdag.

LÆS OGSÅ Partii Naleraq raser over mulig dansk lufthavnsstøtte

Derfor kommer det ikke som noget chok, at Partii Naleraq nu forlader koalitionen, siger Kim Kielsen:

- Vi kan sige, at det har kunnet mærkes i længere tid nu. Der har været forskellige ytringer her og der fra et medlem af Partii Naleraq, og vi har hørt nogle trusler og en del andre ting, siger Kim Kielsen.

Selvstyret oplyser, at mødet med Lars Løkke Rasmussen gennemføres som planlagt mandag:

- Jeg har mandat til det. Så det er muligt, siger Kim Kielsen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl