- Det var betagende i starten at se dem på øen, som er lige over for os. Men vi følte os ikke særligt trygge i længden. Heldigvis holdt kommunefogeden øje med dem hele tiden.Foto: Minik Møller Petersen

Qeqertarsuatsiaat føler sig utrygge ved isbjørnene: Hvad nu hvis de vender tilbage

Beboere er bekymrede for, om isbjørnene vil komme tilbage og gå rundt endnu tættere på bygden end før.

- Det var betagende i starten at se dem på øen, som er lige over for os. Men vi følte os ikke særligt trygge i længden. Heldigvis holdt kommunefogeden øje med dem hele tiden.

Det siger Ado Berglund, som bor i Qeqertarsuatsiaat. Han har udsigt til øen, hvor isbjørnene er kommet og gået siden mandag formiddag. 

LÆS OGSÅ Departement har givet Greenland Cruises lov til isbjørne-sightseeing

På et tidspunkt blev det vurderet, at bjørnene var så tæt på bygden som 300 meter.

- Især når man har børn. Så føler man sig ikke særlig trygt ved tanken om, at der er isbjørne lige over for os. Vi lader ikke vores børn gå ud og lege alene, siger Ado Berglund. 

- For eksempel: Da jeg skulle over til min båd for at øse vandet op, tog jeg min 30-30 riffel med.

På sightseeing 

Tre isbjørne blev mandag skræmt væk med riffelskud, efter at de dukkede op ved Qeqertarsuatsiaat. Siden er de kommet tilbage og gået igen. 

Turistselskabet Greenland Cruises greb i dag anledningen til at arrangere en sightseeingtur i håb om at se de tre dyr.

I eftermiddags var de dog skræmt væk igen indtil videre.

LÆS OGSÅ Isbjørne er tilbage ved Qeqertarsuatsiaat

Med ombord på sightseeing-båden var KNR’s reporter Nauja Møller. Hun fortæller, at isbjørnene både fascinerer og skræmmer folk i bygden:

- Folk har fortalt mig, at det i starten var et usædvanligt syn, og folk var begejstrede. De filmede og kiggede efter dem, fordi de var så tæt på, siger Nauja Møller.  

- Men folk er også meget bekymret for, om bjørnene vil vende tilbage, fordi næsten alle i bygden har tørret kød hængende ved deres huse, og der er også mange børn rundt omkring.

- Det er især de sidste to dage, at folk har været utrygge, for eksempel om aftenen, siger KNRs reporter.  Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl