Qaqortoq plages af unge biltyve

Unge helt ned til 13 år er begyndt at stjæle biler og køre rundt i byen om natten - til fare for deres egen og andres sikkerhed, advarer politiet.
08. marts 2010 09:32

De unge er ikke lokale, men bor i den sociale institution Akilliit, hvorfra de stikker af om natten og stjæler køretøjerne. I løbet af de seneste 14 dage har politiet haft 4 tilfælde, hvor 13-15-årige unge fra Akilliit har siddet bag rattet i en stjålet bil, selvom de ikke har kørekort.

Endnu er ingen kommet til skade, men det er blot et spørgsmål om tid, før det sker, advarer vicepolitikommissær i Qaqortoq Stine Egede Nørbæk:

- De kan jo køre i havnen, og der er en strækning uden autoværn på vej ud mod dumpen. Vi har også hørt, at de kører om kap.

Bilerne lider ikke skade af tyverierne. De unge får på en eller anden måde fat i bilnøglerne og stiller køretøjerne tilbage på deres plads, når de er færdige med dem.

Politiet i Qaqortoq understreger, at der ikke er tale om en kritik af Akilliit. Men opfordrer borgere til at kontakte politiet, hvis de ser unge kører bil om natten.

Unge under 15 år kan ikke straffes. Derfor bliver sagerne om de 13-14-årige overdraget til socialforvaltningen i den kommune, de unge kommer fra, efter afhøringerne hos politiet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Akilliit.