VIDEO Politisk kommentator undrer sig over Siumut-tavshed

Når hverken formand Kim Kielsen eller de øvrige Siumutter vil kommentere på valget af Aleqa Hammond som kandidat til folketingsvalget, kan det ende med at skade partiet.
04. juni 2015 11:05

Det mener politisk kommentator Flemming Enequist, som dog også fremhæver, at det kan ende med at blive en fordel for partiets mest ukendte kandidat.

- Den larmende tavshed skaber stor forundring, hvilket kan give negative konsekvenser. Det bliver spændende at se.

Læs også Siumut slår revner efter opstillingen af Aleqa Hammond

- Det kan skabe tvivl blandt Siumuts mange støtter ligesom de unge, nye vælgere kan have vanskeligt ved at finde et kendetegn ved partiet så længe, de ikke står frem i pressen. ”Hvordan skal jeg vælge et parti, der ikke vil stå frem”. Det kan være tanker, der opstår blandt unge vælgere, siger Flemming Enequist til KNR.


Erik Jensen kan gribe chancen
Spørgsmålet er, om Aleqa Hammond risikerer at bremse sit partis valgsucces, når nu formand Kim Kielsen ikke reagerer på de mange henvendelser.

- Risikoen er til stede. Men siumutterne vil måske også begynde at søge efter en anden kandidat. Det kan være vælgerne flytter sig over på Erik Jensens side, i tilfælde af at han gør sig godt på tv, holder gode taler og præsenterer partiet positivt.

Læs også Formand for Siumut er og forbliver tavs

- Det er spændende med hensyn til de nye vælgere i forhold til, hvordan han viser sig frem og, hvordan han udnytter tv-mediet under valgkampen, siger Flemming Enequist.

Han fremhæver, hvordan Nivi Olsen fra Demokraterne gik fra ukendthed til at blive minister via en stærk tv-fremtoning.