Foto: Nauja Møller

Formand for Siumut er og forbliver tavs

Det har skabt stor opmærksomhed, at Siumut har indstillet tildligere formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond til folketingsvalget. Formand for Siumut, Kim Kielsen, fastholder trods gentagene henvendelser fra KNR, at han ikke vil udtale sig om sagen.

Formanden er stadig tavs.

Der er ellers ingen tvivl om Hammonds misbrug. Inatsisartuts revisionsudvalg har netop på ny konkluderet, at Aleqa Hammond brød reglerne, da hun brugte landskassen som kassekredit.

Læs også Aleqas eksil varede i otte måneder

Den tidligere landsleders kandidatur til folketinget har også fået IA-medlem af Inatsisartuts revisionsudvalg, Agathe Fontain, til at reagere.

- Mens jeg så Qanorooq, kan jeg fornemme, at man ikke tager revisionsudvalgets betænkning, der blev færdig den 15. maj, alvorligt. Betænkningens indhold har ellers stor betydning, er noget, som har haft stor indflydelse på samfundet. Derfor skal den respekteres og tages alvorligt.

- Da Inatsisartut godkendte betænkningen har de også blåstemplet, at der har været et stort misbrug af landskassen, siger Agathe Fontain.

Læs også Fontain: Der var flere misbrug af landskassen

Aleqa er stolt

Aleqa Hammond selv siger, at det er positivt at politikernes årelange misbrug af landskassen, endelig er kommet frem i lyset, da Aleqa Hammond blev væltet som formand for Naalakkersuisut. Faktisk er hun stolt over, at det er hende, der tog faldet.

- Jeg synes, at jeg har taget konsekvensen, også på vegne af andre tidligere politikere, som har lavet det samme. Nogen skal jo gøre det, og jeg er stolt over, at jeg tog det, siger Aleqa Hammond til KNR.

Læs også VIDEO Hammond om sin hjertesag

Kim Kielsen fastlog under Inatsisartut-valget, at Siumut hverken finder sig hverken korruption eller misbrug.

Men også nogle dage før Inatsisartut-valget blev udskrevet, udtalte Siumuts daværende politiske ordfører Karl-Kristian Kruse sig i stærkt kritiske vendinger om Aleqa Hammonds brug af landskassen som kassekredit.

Aleqa Hammond vækker stadig bekymringer indenfor Siumut.

 

Kritisk partifælle

Karen Motzfeldt, der stillede op til Inatsisartut-valget på vegne af Siumut, og som i dag arbejder som sekretær for formand for Naalakkersuisut og Siumut, har via sin politiske Facebook profil udtrykt sin bekymring.

- Personligt finder jeg indstillingen foruroligende på indtil flere måder. Signalet om et nyt og mere troværdigt Siumut er i hvert fald krakeleret. Javel, ingen er dømte. Men der er også fraværet af fornemmelse af anger og vilje til at vise en mere retvisende vej. Lidt vilje til at vise, at vi gerne vil være ordentlige mennesker for samfundet synes at være tabt på gulvet.

- Alle skal naturligvis have en chance og komme videre. Men det virker som om, at det er alt for tidligt.
For det andet synes det strategisk inkompetent af Siumuts hovedbestyrelse, at indstille vor tids mest kontroversielle person til valg i udlandet, skriver Karen Motzfeldt i sin politiske Facebook profil.

Læs også VIDEO Delte meninger om Hammonds comeback

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts Efterårssamling



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt