VIDEO Delte meninger om Hammonds comeback

Der blev udskrevet valg sidste efterår, da det kom frem, at Aleqa Hammond fra Siumut havde misbrugt offentlige midler. Men nu stiller hun op til folketingsvalget, og det splitter Nuummiutterne.
01. juni 2015 16:16

Revisionsudvalget har for nyligt fastslået i en betænkning, at den tidligere formand har forbrudt sig mod gældende regler i regnskabshåndbogen.

Læs også Aleqas eksil varede i otte måneder

Til denne udtalelse, siger næstformand i bestyrelsen i Siumut, Jørgen Wæver Johansen, at Aleqa Hammond er taget til nåde af bestyrelsen og fremhæver, at hun ikke er dømt i en retssal.

- Det er naturligvis på sin plads, at få mulighed for at opstille, såfremt man ikke er domfældt, og Siumut er heller ikke en domstol. Så lille, som befolkningen er, løber vi snart tør for dygtige folk, hvis vi skal forfølge dem, siger Jørgen Wæver Johansen til KNR.

Læs også Fontain: Der var flere misbrug af landskassen

Selvom Aleqa Hammond er taget til nåde i Siumuts bestyrelse, så betyder det ikke nødvendigvis, at hele befolkningen i Grønland støtter hende.

Qanorooq har netop været i midtbyen i Nuuk for at høre befolkningens mening om Hammonds comeback. Og meningerne var blandede, både for og imod.

- Hun har blakket renomme. Hvis man ikke kan bruges her i Grønland, så kan man bruges som politiker i Danmark. Jeg ved ikke, hvor mange der hopper på den, jeg håber sandelig ikke, der er ret mange grønlændere, der hopper på den, siger Allan Gaardbo.

- Jeg blev lettere rystet, da jeg hørte om det. Men ved nærmere eftertanke, så er hun meget modig, og hun viser sin vilje, siger Sigrid Stork.

- Når vi er så få i landet, bør vi være åbne for at give enhver mulighed indenfor politik, siger Inuuteq Kriegel.

- Aleqa vil gerne adskille Grønland fra Danmark, så synes jeg, at det er underligt, at hun vil arbejde i Danmark. Hvorfor bliver hun så ikke bare her? Spørger Karoline Frederiksen.  

- Det er forkert, hvis vi skal afskedige alle folk, der har lavet fejltagelser, siger Lillian Petrussen.

Læs også VIDEO Hammond om sin hjertesag