VIDEO Hammond om sin hjertesag

- Politik er min hjertesag, og jeg har en politisk tankegang. Det fastslår Aleqa Hammond, da KNR besøger den tidligere Siumut- og Naalakkersuisut-formand i hendes hjem dagen, efter at hun er blevet udnævnt som folketingskandidat.

Siumut præsenterede torsdag aften sine fire kandidater. Og Aleqa Hammond overskygger Martha Abelsen, Pitsi H. Høegh og Erik Jensen i medieomtale pga. det misbrug af Landskassen som kassekredit, som førte til, at hun trak sig som formand, og vi fik valg i efteråret sidste år.

Nu er hun klar til et nyt politisk kapitel, som meget vel kan ende med, at hun flytter til Danmark for der at arbejde på at gøre Grønland til et selvstændigt land.

- Det handler ikke blot om, at vi skal forstærke vores position i Danmark og i Rigsfællesskabet. Danmark skal også være med til at skabe et stærkere Grønland.

- Selvstændighed er ikke noget at være bange for. Det er noget, vi skal opnå i fællesskab, siger Aleqa Hammond til KNR.

Se et længere interview med Aleqa Hammond her:

Læs også Fontain: Der var flere misbrug af landskassen

Læs samtlige bilag i forbindelse med revisionsrapporten og Landskassens regnskab for 2013 her.

 

Prisen er betalt
Reaktionerne på den tidligere formands misbrug af Landskassen for et beløb, der i september sidste år blev beregnet til 106.363,27 kroner, har været delte – både for og imod. Og dem har Aleqa Hammond styrket sig på.

- Jeg blev ikke væltet, jeg er blevet stærkere. Jeg synes også, jeg har betalt på vegne af andre, som skal betale, siger hun.

Læs også Aleqas eksil varede i otte måneder

 

Fuld opbakning fra hovedbestyrelsen
Da Aleqa Hammond gæstede Qanorooq i fredags, pointerede hun ligeledes, at hun ikke har været ene om at misbruge landskassen som kassekredit.

- Jeg mener også, at tidligere Naallakersuisut har fået landskassen til at lægge ud for familiens flybilletter, og det er på plads med en opstramning. Jeg bærer det fulde ansvar for dette, og jeg har gjort noget ved det, siger hun.

Aleqa Hammond stoler på, at befolkningen selv kan vurdere, hvem de skal stemme på.

- Vælgerne må selv bestemme, hvordan de vil have tillid til landets repræsentanter.

Læs også Dokumentation: Businessclass, middage og sene barbesøg

- I mit arbejde som politiker hører jeg på kritik og tager den alvorligt. Og jeg mener, at en politiker bør være i stand til at tage det fulde ansvar selv i modvind.

- Og på baggrund af mine rettigheder, og at jeg har opfyldt de krav, der er, er jeg opstillet til valget med fuld opbakning fra hovedbestyrelsen, og det er jeg meget glad for, siger Aleqa Hammond.

Der er valg til Folketinget den 18. juni.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt