Politimesterembedet skal vurdere om der er begået ulovligheder i Nanoq Beer

Det bliver nu op til Politimesterembedet at vurdere om der er begået ulovligheder i forbindelse med mikrobryggeriet Nanoq Beers konkurs i oktober 2013.
Skrevet af Karsten Sommer
17. oktober 2014 10:33

Det fortæller dagens Sermitsiaq, der citerer konkursboets administrator (kurator) advokat Jens Paulsen, for at han ved gennemlæsning af et udkast til bryggeriets årsrapport for 2012 har fundet oplysninger som muligvis kan give anledning til politimæssig efterforskning.

LÆS OGSÅ Nanoq Beer snød med betaling af royalty

Advokatens henvendelse afslører ikke præcist hvad han har fundet på kant med loven, men ifølge Sermitsiaqs oplysninger drejer det sig blandt andet om manglende indberetning af alkoholafgift til Selvstyret.
 
Årsrapporten viser også at Nanoq Beer hverken har registreret sin produktion eller opgjort sit varelager. Der er desuden ikke afregnet A-skat til myndighederne til tiden, samt royalty på eksport af vand til England, hvor Nanoq Beer fik brygget øl.

LÆS OGSÅ Revisor: Højst usædvanligt med manglende regnskab fra Nanoq Beer

Tidligere bestyrelsesformand i Nanoq Beer, Jørgen Wæver Johansen, ønsker ikke at kommentere på oplysningerne i Sermitsiaqs artikel, men siger dog at han med sindsro imødeser resultatet af eventuelle undersøgelser.
 
Avisen har ikke haft held til at få en kommentar fra Nanoq Beers tidligere direktør, Gerhardt Petersen.

LÆS OGSÅ Investor truer Nanoq Beer med retssag