Investor truer Nanoq Beer med retssag

Et par af de privatpersoner, der investerede i det konkursramte sydgrønlandske minibryggeri Nanoq Beer, truer nu det fallerede bryggeris bagmænd.
02. april 2014 10:58

En af investorerne, medlem af Inatsisartut for IA, Kalistat Lund vil vide, hvor pengene er blevet af. Det skriver avisen AG.

- Nu vil jeg tage kontakt til de øvrige investestorer for at høre, hvad de tænker, og om de vil være med til at gå videre med sagen, siger han.

Da bryggeriet gik konkurs sidste år mistede landskassen direkte 2,8 millioner kroner på de investeringer og långarantier, som de to kendte bagmænd, Atassuts formand, Gerhardt Petersen, og borgmester Jørgen Wæver Johansen, havde kunnet tiltrække.

I forbindelse med konkursen kom det frem, at bryggeriet ikke havde afleveret årsregnskab for 2012 og -13.

Det selvstyrejede investeringsselskab Greenland venture som selv mistede 1,3 millioner kroner ved konkursen fik efterfølgende lavet et årsregnskab. Det afslørede en veritabel rodebutik, skriver AG. Hverken bogføringsloven var overholdt, afgifter til det offentlige var ikke betalt og lagre og produktion var ikke opgjort.

Samtidig kom det også for en dag, at der var udbetalt over 1,4 millioner kroner i lønninger, men det vides ikke, hvor mange af pengene, der tilfaldt Jørgen Wæver Johansen og Gerhardt Petersen.