Politiformand vil undersøge lønforskel

Under sit besøg her i landet har formanden for Politiforbundet lovet, at man vil undersøge, hvad man kan gøre for at udligne lønforskellen mellem betjentene i Rigsfællesskabet.

Der skal arbejdes for at udligne lønforskellen mellem betjentene i Danmark og Grønland. Sådan lyder det fra formanden for Politiforbundet, som i øjeblikket er i landet for at mødes med de grønlandske betjente.

- Jeg synes, at det er et problem, som vi må tage meget alvorligt, siger formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt.

LÆS OGSÅ Politiformand utilfreds med ny overenskomst

Forstår godt betjentene i Grønland

Under sit besøg har politiformanden både mødtes med betjente i Nuuk og fra resten af landet, som gav udtryk for deres utilfredshed med de dårligere ansættelsesvilkår her i landet. Hvilket har gjort et stort indtryk på politiformanden.

- Vi vidste godt, inden vi kom herop, at der var utilfredshed med aflønninger og den forskel, der er mellem danske og grønlandske forhold. Men at det er så massivt, det er selvfølgeligt noget, vi må tage meget alvorligt, og det gør vi også.

Ved de sidste overenskomstforhandlinger afviste Moderniseringsstyrelsen, at polititjenestemænd i Grønland skulle have samme løn- og ansættelsesvilkår som betjente i Danmark, da det ville medføre, at betjentene fik bedre arbejdsvilkår end de øvrige offentlige ansatte i Selvstyret og de grønlandske kommuner.

LÆS OGSÅ Politikerne må sikre ligeløn til betjente

Skal ikke vente til 2020

Men Claus Oxfeldt håber dog, at man kan finde en løsning, som kan være tilfredsstilende for hans medlemmer i Grønland.

- Kollegaerne i Grønland er fuldstændig lige så meget værd som kollegaerne er i den sydlige del af Danmark, så selvfølgelig gør det et stærkt indtryk. Det vil vi gøre alt for at få løst, så man også i Grønland bliver tilfreds med de forhold, man bliver budt.

Selvom overenskomsten løber frem til 2020, så vil politiformanden allerede nu undersøge, hvor stor forskellen er og, hvad man kan gøre for at afhjælpe det. 

- Det er både med hensyn til arbejdstid, men det er også i forhold til aflønning. Det mener jeg ikke, at man bør vente til 2020, hvis vi kan gøre noget her og nu, siger Claus Oxfeldt.

LÆS OGSÅ Minister vil ikke blande sig i politi-overenskomst

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt