PITUFFIK Pituffik-undersøgelse forsinket – advokats uvildighed undersøges

Advokatundersøgelsen af Selvstyrets håndtering af servicekontrakten på Thulebasen, som det delvist Selvstyreejede entreprenørselskab Greenland Contractors tabte til et amerikansk kontrolleret selskab, bliver forsinket.
22. april 2015 11:21

Det oplyser formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, i dag i et §37-svar til IA's formand, Sara Olsvig.

Forsinkelsen skyldes, at advokat Ole Spiermann, der tidligere har været engageret til forskelligt juridisk arbejde for Selvstyret, indtil videre er blevet sat fra bestillingen, mens advokatnævnet i Danmark undersøger hans habilitet.

Læs også Kielsen om advokatundersøgelse: I kan læse det i avisen

Det er det danske advokatfirma Bruun og Hjejle, hvor Ole Spiermann er partner, der sammen med et andet advokatfirma, som repræsenterer en partsinteresse, har forelagt sagen om hans egnethed til at lede undersøgelsen i forhold til de advokatetiske regler. Men der ventes svar fra advokatnævnet i løbet af denne måned.

- Hvis Advokatnævnet giver Bruun og Hjejle medhold, vil undersøgelsen blive fortsat hurtigst muligt og kan ventes afsluttet i løbet af juni, fremgår det af Kim Kielsens svar.

Læs også Avis: Han står for Selvstyrets uvildige Pituffik-undersøgelse

Fortrolighed kan stå i vejen
Han afviser i øvrigt ikke, at undersøgelsens kommissorium og resultat eller dele af undersøgelsen vil blive fremsendt til Inatsisartut eller offentliggjort på et senere tidspunkt.

- Det vil indgå i overvejelserne om en offentliggørelse, om visse oplysninger måtte vise sig at være af fortrolig karakter.

- Også udenrigs- og sikkerhedspolitiske hensyn og forholdet til fremmede magter kan vise sig at få betydning, ligesom det kan være tilfældet med den almindelige tavshedspligt, understreger Kim Kielsen i svar til Sara Olsvig.

Læs også Spiermann-redegørelsen er ikke uvildig, hævder Demokraterne