Foto: Toqqorsivik/Arkiv

PITUFFIK Avis: Han står for Selvstyrets uvildige Pituffik-undersøgelse

Det er lykkedes avisen AG at komme i besiddelse af kommissoriet til Naalakkersuisuts såkaldt uvildige undersøgelse. Og Ole Spiermann skal undersøge, hvem i Selvstyret, der har deltaget i forløbet forud for Greenland Contractors' tab af servicekontrakten i Pituffik.

Ole Spiermann er advokat og siden 2009 partner i advokatfirmaet Bruun & Hjejle. Før da var han 2009 professor i international ret på Købehavns Universitet.

Ifølge det kommissorium, som avisen AG er kommet i besiddelse af og har offentliggjort, skal Ole Spiermann afdække, hvilke afdelinger, enheder eller myndigheder i Selvstyret har deltaget i behandlingen af sagen.

Han skal også finde ud af, hvem i Selvstyret der har truffet afgørelser i sagen, hvem har haft mandat til deres handlinger eller trufne afgørelser. Og endelig om berørte afdelinger, enheder eller myndigheder har viderebragt orienteringer til det politiske niveau.

Læs også Kielsen om advokatundersøgelse: I kan læse det i avisen

En intern referencegruppe bestående af højtplacerede embedsmænd i Selvstyret skal bistå, så Ole Spiermann få lettere adgang til al materiale, der handler om udbudsrunden forud for amerikanernes valg af Exelis til at udføre serviceopgaver i Pituffik.

Ligesom gruppen skal gøre det nemmere for Ole spiermann at få fat i de embedsmænd, der har haft med Pittufiksagen at gøre.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!