PITUFFIK Avis: Han står for Selvstyrets uvildige Pituffik-undersøgelse

Det er lykkedes avisen AG at komme i besiddelse af kommissoriet til Naalakkersuisuts såkaldt uvildige undersøgelse. Og Ole Spiermann skal undersøge, hvem i Selvstyret, der har deltaget i forløbet forud for Greenland Contractors' tab af servicekontrakten i Pituffik.
Foto © : Toqqorsivik/Arkiv
Skrevet af Jens Thorin
12. marts 2015 04:34

Ole Spiermann er advokat og siden 2009 partner i advokatfirmaet Bruun & Hjejle. Før da var han 2009 professor i international ret på Købehavns Universitet.

Ifølge det kommissorium, som avisen AG er kommet i besiddelse af og har offentliggjort, skal Ole Spiermann afdække, hvilke afdelinger, enheder eller myndigheder i Selvstyret har deltaget i behandlingen af sagen.

Han skal også finde ud af, hvem i Selvstyret der har truffet afgørelser i sagen, hvem har haft mandat til deres handlinger eller trufne afgørelser. Og endelig om berørte afdelinger, enheder eller myndigheder har viderebragt orienteringer til det politiske niveau.

Læs også Kielsen om advokatundersøgelse: I kan læse det i avisen

En intern referencegruppe bestående af højtplacerede embedsmænd i Selvstyret skal bistå, så Ole Spiermann få lettere adgang til al materiale, der handler om udbudsrunden forud for amerikanernes valg af Exelis til at udføre serviceopgaver i Pituffik.

Ligesom gruppen skal gøre det nemmere for Ole spiermann at få fat i de embedsmænd, der har haft med Pittufiksagen at gøre.