Spiermann-redegørelsen er ikke uvildig, hævder Demokraterne

Blev der begået lovbrud, da Landsstyret tilbageholdt kritiske oplysninger for Finansudvalget i sagen om en tillægsbevilling på 11,5 millioner kroner til efterskolen i Qasigiannguit? Den stormombruste sag ende med, at Landsstyret satte juraprofessor Ole Spiermann til at kulegrave sagen. Hans konklusion - der blev offentliggjort i dag - siger, at det ikke var tilfældet. Der er efter Ole Spiermann's opfattelse højst tale om fejlvurderinger begået under tidspres.
30. april 2009 15:47

Demokraternes partiformand, landstingsmedlem Jens B. Frederiksen, der i sin tid rejste 'efterskolesagen' deler ikke denne opfattelse:

- Der er jo klart tale om et partsindlæg. Det er en advokat, som er hyret af Landsstyret for at foretage en undersøgelse, der naturligvis ikke kan være uvildig. Og efter at have læst konklusionerne i redegørelsen, er det fortsat Demokraternes klare overbevisning, der er sket 4 overtrædelser af budgetloven.

Det burde have fået konsekvenser, hvis der ikke var blevet udskrevet valg, udtaler Jens B. Frederiksen.

Landstingsmedlem Olga P. Berthelsen fra Inuit Ataqatigiit mener, Spiermann-redegørelsen bør bruges som skræk og advarsel for eftertiden.

- Denne sag har i det mindste lært os, hvor vigtigt det er, at politikerne i fremtiden arbejder langt mere omhyggeligt med sagsforløb. Det står helt fast, at der i denne sag er begået en række graverende fejl, siger Olga P. Berthelsen.

Landsstyreformand Hans Enoksen har taget redegørelsen til efterretning:

- Der er begået beklagelige fejl, som vi helst ikke må gentage i fremtiden, siger han.