Naturbrand ved Qaqortoq: Pas på med brug af ild i naturen

Efter fem timers indsats blev naturbranden nord for Qaqortoq slukket lørdag aften. Det er vigtigt at være ekstra forsigtig med ild i naturen i år, siger indsatsleder Karl Larsen.
Det tog i alt fem timer at slukke naturbranden nord for Qaqortoq.
06. august 2023 12:59

Det tog godt fem timer at få stoppet en naturbrand nord for Qaqortoq, der startede fredag aften. Men klokken 19. lørdag aften blev den sidste ild slukket.

Det oplyser Karl Larsen, der er indsatsleder i brandvæsnet i Qaqortoq.

Branden opstod i et øde område og var spredt over et område, der svarer til 10 til 15 fodboldbaner.

Allerede fredag aften kom der en anmeldelse om brand fra en borger i Qaqortoq, der kunne se røg for området. Alligevel tog det godt et døgn, før branden var slukket.

- Terrænet derude er det værste for en brandslukning, da der er buske, sten og fjelde. Derfor tager det lang tid, siger Karl Larsen til KNR.

Bekymret for flere brande

I alt var tre brandfolk fra Narsaq og fire brandfolk fra Qaqortoq på opgaven, hvor de var tilstede i området med brandslanger. Derefter måtte en helikopter hælde vand over området i godt tre timer, før den sidste ild var slukket.

Det er endnu ikke muligt at sige, hvad der har forårsaget branden, men politiet skal undersøge sagen, oplyser indsatslederen.

Og så vil der blive holdt ekstra øje med landet omkring i den kommende tid. Ifølge indsatslederen er naturen ekstra tør i år, da det ikke har regnet i en længere periode.

- Vi er nervøse for, om det kan ske igen, fordi naturen er så tør i området. Derfor opfordrer vi til at folk er ekstra forsigtige med rygning og brug af ild i naturen, siger Karl Larsen.