Den næste Miss Grand International kan være grønlandsk

Naja Mathilde Rosing skal repræsentere Grønland ved næste Miss Grand International skønhedskonkurrence.
Naja Mathilde Rosing skal for første gang repræsentere Grønland ved en international skønhedskonkurrence. Foto © : Privat foto fra Instagram
08. oktober 2024 10:38

26-årige Naja Mathilde Rosing er lige nu i Thailand og Cambodia for at være med i skønhedskonkurrencen Miss Grand International.

Det er første gang, hun skal repræsentere Grønland ved en skønhedskonkurrence, men det er ikke første gang, hun deltager.

Hun repræsenterede Danmark sidste år ved konkurrencen Miss Intercontinental. Men hun ser frem til at repræsentere sit land, siger hun i en pressemeddelelse.

- Jeg har muligheden for, at få æren af at repræsentere mit land på smukkeste og bedst tænkelige måde. At vise jeg ønsker at gøre en forskel og udrette noget betydningsfuldt, udtaler hun.

Bedømt allerede før konkurrencen

Både før og under konkurrencen bliver alle deltagerne vurderet på deres taleevner, overbevisning, præsentation, færdigheder, viljestyrke og karisma. Og så de velgørenhedsprojekter, som de er en del af

- Min hjertesag er mine velgørenhedsprojekter som omhandler mennesker, som har oplevet seksuelle overgreb, voldtægt, incest og andet form for misbrug, der påvirker deres håb og tro på livet, specielt med fokus på børn og unge, som er præget af senfølger, siger hun.

Hård kamp for opbakning

Naja Mathilde Rosing har brug for landets opbakning for at komme i mål med sit velgørende arbejde - og for at komme langt i konkurrencen. Men det er en hård kamp at finde opbakning blandt interessenter, lyder det i pressemeddelelsen. Faktisk har det været 'nærmest umuligt. 

Det eneste firma, der vil støtte hende, er Nuuk Couture.

- I et stort land med en lille population kan det ikke nytte noget, at man er selektiv, når det gælder at promovere en af vores egne. Hele Grønland bliver promoveret gennem Naja Mathilde – og det skal vi være stolte af, siger direktør i firmaet Louise Lynge Berthelsen.

Om Naja Mathilde Rosing løber med kronen og titlen som Miss Grand International bliver afgjort 25. oktober, når hun blandt andet har holdt en tale og optrådt i nationaldragt.