Døgnrapport: Unge fremstiller bomber med rengøringsmiddel

Unge fremstiller bomber med afløbsrens. Politiet kommer med en stor opfordring til forældre om at holde øje med, om de mangler afløbsrens i skabe og skuffer.
Politiet beder forældre om hjælp til at stoppe trend fra sociale medier blandt unge. Hold øje med om I mangler afløbsrens, lyder opfordringen. Foto © : Christine Hyldal/KNR
08. oktober 2024 09:20

En trend fra sociale medier har spredt sig blandt børn og unge i Nuuk. 

De er begyndt igen at lave bomber i sodavandsflasker med afløbsrens, fortæller vagtchef ved Grønlands Politi Carl Sværd.

- I weekenden fik vi mange henvendelser fra folk, der hørte eksplosionslyde, og vi har taget en ung med en sodavandsflaske på sig, fortæller vagtchefen.

Derfor kommer Grønlands Politi også med en kraftig opfordring til forældre om at holde øje med, om de pludselig mangler afløbsrens og sodavandsflasker. 

Indbrud i Nuuk

I løbet af natten har der været to indbrud på Nuukullak i Nuuk, og tre unge under 18 år er pågrebet næsten på fersk gerning, oplyser vagtchefen.

- Der er tale om børn på 12, 15 og 17 år, som er blevet taget næsten på fersk gerning med tyvekoster på sig tæt på de to steder,  siger Carl Sværd.

Han fortæller, at de tre børn er blevet afhørt og sigtet, men at de nu er løsladt igen og overdraget til deres forældre.

- Men selvom de er under 18 år, kan de godt foranstaltes, når de er 15, hvis de bliver fundet skyldige. Så går det den vej, kan de se frem til en foranstaltning, siger Carl Sværd.