Mikael Petersen har tidligere sagt, at han ikke kan genkende anklager om sexchikane. Arkivfoto.Foto: KNR

Omstridt partisekretær skal i retten for blufærdighedskrænkelse

I det nye år skal Siumuts tidligere partisekretær i retten. Han er tiltalt for at krænke en eller flere kvinder ved blandt andet at have taget dem på ballerne. Selv nægter han sig skyldig.

Opdateret: Det er rettet i teksten, at Mikael Petersen ikke længere er ansat som partisekretær i Partii Naleraq.


Uønskede berøringer og seksuelle kommentarer. 

Det er omdrejningspunktet i en retssag mod Mikael Petersen, der tidligere var partisekretær i Siumut og i Partii Naleraq.

Han er tiltalt for i alt fire forhold, hvor han skal have krænket en eller flere kvinders blufærdighed. Det viser et anklageskrift, som KNR har fået aktindsigt i.

Her fremgår det, at Mikael Petersen fra 2013 og frem til 2018 skal have taget en eller flere kvinder på ballerne eller givet dem et klap bagi. 

LÆS OGSÅ Blev anklaget for krænkelser: Mikael Petersen er meldt til politiet

Han skal også have løftet en kvindes bryster med en kuglepen og flere gange have sagt ting, som kvinderne har oplevet som krænkende.

Det er kommentarer om deres bryster og læber, og til en kvinde skal han for eksempel have sagt, "hvordan det mon vil være at tage lille xxx (navnet er anonymiseret, red.) bagfra".

Fælles for de fire forhold er, at de allesammen skal være foregået på Siumuts kontorer i Nuuk.

Mikael Petersen nægter sig skyldig

Flere af episoderne skal være sket samtidig med, at Mikael Petersen, der har haft forskellige poster i Siumut, var ansat som partisekretær.

I februar anklagede 10 kvinder - med tilknytning til partiet - Mikael Petersen for sexchikane. Flere af kvinderne - blandt andre Aki-Matilda Høegh-Dam - stod senere offentligt frem.

LÆS OGSÅ Mikael Petersen: Jeg kan ikke genkende snak om sexchikane

Selv nægter den tidligere Siumut-ansatte sig skyldig. Han siger, at han ikke kan genkende de episoder, der står beskrevet i anklageskriftet.

- Jeg er glad for, at sagen kommer for retten, så vi kan få en afgørelse i sagen. Jeg har ikke mere at sige, siger han til KNR.

I anklageskriftet er kvindernes navne streget ud. Det er derfor ikke muligt at se, hvor mange det drejer sig om, eller hvem det er. Og Mikael Petersen ønsker ikke at uddybe tiltalen mod ham, da KNR spørger.

I februar valgte Siumuts hovedbestyrelse at fritage partisekretæren for tjeneste, men efterfølgende sagde han selv op.

To måneder senere kom det dog frem, at Mikael Petersen er blevet ansat i samme stilling i et andet parti, nemlig Partii Naleraq, men det er han ikke længere.

Sagen skal for retten 5. januar næste år. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt