Nyt guldfund i Sydgrønland

Efterforskningsselskabet Nuna Minerals har i dag udsendt en børsmeddelelse om et nyt fund af et - som det udtrykkes - stærkt guldmineraliseret område i Sydgrønland.
05. november 2012 06:14

Det nye fund er lokaliseret i Jokums Shear i den såkaldte guld-provins ved Nanortalik. Jokums Shear er beliggende ca. 90 kilometer nordøst for et andet fund - Vagar guld-projektet og 25 kilometer sydvest for Kangerluluk Guld Projektet.

I løbet af i år er der indsamlet 36 overfladeprøver inden for en strækning af 1,5 kilometer imellem 650 og 1150 meters højde for at teste en guldførende zone. Flere af prøverne har indeholdt mere end et gram til 9,3 gram guld per ton klippe.

Direktør i NunaMinerals, Ole Christiansen, direktør i NunaMinerals betegner det seneste fund som en spændende udvikling i forbindelse med selskabets øvrigt guldprojekter i Sydgrønland.

- Vore boringer i Vagar Gold Projekt tidligere i år var meget vellykkede, hvor vi fik defineret brede, guldførende zoner i graniter og i granodioriter. Nu har vi identificeret guld i magmatiske bjergarter indenfor den samme guldprovins 90 km yderligere mod nordøst, og det bekræfter vores formodning om, at vi er i et betydende og til dato meget lidt udforsket guldbælte, siger Ole Christiansen. Og han understreger, at geologien i området har ligheder med geologien i tilsvarende områder med eksisterende guldminedrift i Nordamerika.

Petrologiske og geokemiske undersøgelser er påbegyndt. Og de skal i tolkningen af sommerens fund og lette den fremtidige efterforskning af Vagar og den øvrige del af guld- provinsen ved Nanortalik.