Krydstogtsæsonen er i gang: Nu ruller millionerne ind i nye passagerafgifter

Kommunerne kan se frem til over 18 millioner kroner i nye afgifter fra krydstogtskibene. Derudover er der cirka 17 millioner kroner på vej til landskassen.
Når de store krydstogtskibe i år kommer her til landet, så vil det blive dyrere end normalt for krydstogtfirmaerne. Foto © : MSC Rights
Skrevet af Thor Bill
14. april 2024 10:03

Rettelse: Det har tidligere fremgået, at krydstogtskibet MSC Poesia ville lægge til kaj i Nuuk i denne uge. Skibet har dog efterfølgende aflyst sin ankomst. På grund af en teknisk fejl fremgår skibet forsat på Visit Greenlands cruise call list. 

Krydstogtsæsonen er nu i gang, og det betyder i år flere penge til både kommunerne og landskassen end tidligere.

Ved årsskiftet blev der nemlig indført nye passagerafgifter, der betyder, at krydstogtskibene skal betale ekstra, hver gang de anløber en havn her i landet.

Med de krydstogtsanløb, der indtil videre er registreret hos Visit Greenland for i år, vil de nye afgifter generere cirka 17 millioner kroner ekstra til landskassen. Det viser KNRs beregninger. 

De nye passagerafgifter

  • Krydstogtskibene skal fra i år betale 50 kr. pr. passager pr. havneanløb eller opankring ved én af landets 19 havne.
  •  Samtidig kan kommunerne også kræve op mod 50 kr. pr. passager pr. ilandsættelse i et miljø- og vedligeholdelsesgebyr.
  • Fire af landets kommuner har valgt at kræve det fulde gebyr, mens Kommune Qeqertalik har valgt at halvere prisen og dermed opkræve 25 kr. pr. passager pr. ilandsættelse.
  • Udover passagerafgifterne fordobles den normale havneafgift også for skibe, der er mere end 30.000 bruttoton.

Samtidig kan kommunerne se frem til mere end 18 millioner kroner i et nyt miljø- og vedligeholdelsesgebyr. Penge som skal investeres lokalt i turismen igen.

Skal gavne både turister og lokale

Kommune Kujalleq er den kommune, der står til at få klart flest krydstogtturister i år.

Ifølge Visit Greenlands registrering kan kommunen se frem til op mod 178.000 ilandsættelser– og dermed også lige knap ni millioner kroner i indtægter fra det nye miljø- og vedligeholdelsesgebyr.

Og det glæder Sarah Woodall, der er turistchef i erhvervsorganisationen Innovation South Greenland, at krydstogtturisternes tilstedeværelse vil have mere økonomisk gavn for regionen

- Vi er rigtig spændte på de nye indtægter, der genereres her i vores region. De kan virkelig støtte nogle forbedringer og den basale turistoplevelse, der er her, siger hun.

Ifølge Sarah Woodall skal Innovation South Greenland være med til at vurdere, hvordan pengene i Kommune Kujalleq skal bruges til næste år. Og her er bedre landgangsfaciliteter og toiletforhold højt på ønskelisten.

Men også bedre skiltning og turistinformation bør prioriteres højt, mener hun.

- Vi håber, at bedre formidling og information om hvor turisterne kan gå hen, vil hjælpe med at fordele dem fysisk i byerne. Og det skal afhjælpe det pres, der er midt i en by eller et havneområde.

Så mange penge er på vej

Ifølge Visit Greenland er der indtil videre registret 681 anløb i år, hvor krydstogtskibe enten går i havn eller ligger for anker i Grønland.

Det betyder, at kommunerne kan se frem til store beløb gennem de nye passagerafgifter:

- Kommune Kujalleq får forventeligt 178.371 ilandsættelser og dermed 8.918.550 kroner.

- Kommuneqarfik Sermersooq får forventeligt 91.402 ilandsættelser og dermed 4.570.100 kroner. 

- Qeqqata Kommunia får forventeligt 46.414 ilandsættelser og dermed 2.320.700 kroner. 

- Avannaata Kommunia får forventeligt 43.361 ilandsættelser og dermed 2.168.050 kroner. 

- Kommune Qeqertalik får forventeligt 8.693 ilandsættelser og dermed 217.325 kroner. 

I alt giver det 18.194.725 kroner til kommunerne.

Kommunerne opkræver miljø- og vedligeholdelsesgebyret for ilandsættelse i landets 19 havne, samt ved en række naturlandingssteder og mindre bosteder, som de har udpeget forud for sæsonen.

I de 19 havne skal krydstogtskibene også betale en passagerafgift til landskassen. Der er tale om havnene i Qaanaaq, Upernavik, Uummannaq, Qeqertarsuaq, Ilulissat, Qasigiannguit, Aasiaat, Kangaatsiaq, Sisimiut, Kangerlussuaq, Maniitsoq, Nuuk, Paamiut, Narsaq, Narsarsuaq, Qaqortoq, Nanortalik, Tasiilaq og Ittoqqortoormiit.

I de 19 havne er der indtil videre registreret anløb med 343.871 passagerer. Dermed er der altså mindst 17.193.500 kroner på vej til landskassen.

Beregningerne er lavet ud fra skibenes maksimale kapacitet. Beløbene kan altså se anderledes ud alt efter det endelige antal turister, når sæsonen er overstået.

Det vil nemlig være til gavn for både turisterne og de lokale. Og det er vigtigt, mener turistchefen.

- Turistoperatørerne er selvfølgelig glade for turisterne, fordi de tjener på dem. Men det lokale samfund skal også være glade for turismen, selvom de ikke er direkte involveret i turistoplevelsen selv.

Allerede nye toiletter på vej

Selvom kommunerne først kan bruge indtægterne fra de nye gebyrer i næste års budget, har man i Kommune Kujalleq allerede i år valgt at forbedre turistoplevelsen i flere af byerne.

Kommunen har nemlig besluttet at etablere nye toiletter i Qaqortoq, Narsaq og Nanortalik.

 For krydstogtturisterne skal kunne mærke, at der sker forbedringer, fortæller Sarah Woodall.

- Vi er opmærksomme på, at når krydstogtfirmaerne er begyndt at skulle betale ekstra, så vil de også have noget tilbage. De vil kunne mærke med det samme, hvad deres penge går til. Derfor har vi allerede i år søgt mikroinfrastrukturpuljen for at kunne investere i toiletfaciliteter, som er klar til sommer.

- Så skibene og turisterne kan allerede til sommer mærke, at der gjort noget for de penge, som de pludselig skulle betale, siger hun.

Ifølge referatet fra det seneste kommunalbestyrelsesmøde i Kommune Kujalleq skal driften af toiletterne fremover betales af indtægterne fra det nye krydstogtsgebyr.