Per Rosing-Petersen: Nu er jeg ikke længere så begrænset

Per Rosing-Petersen er ny formand for Partii Inuit efter partiets ekstraordinære generalforsamling i weekenden, og han er glad for endeligt at være i et parti, hvor han passer ind politisk

Nu har Inatsisartut-medlemmet med egne ord nu et bagland, der matcher hans politiske holdninger, som han nu kan udtrykke uden at lægge beslag på sig selv.  

- Nu har jeg igen et grundlag i mit politiske virke, da jeg har et parti som bagland. Det er meget vigtigt, da et politisk grundlag er meget nødvendigt i det daglige arbejde, siger Per Rosing-Petersen til KNR.

LÆS OGSÅ Per Rosing-Petersen sammenligner grønlandske forhold med apartheid

LÆS OGSÅ Naleraq ekskluderer Per Rosing-Petersen

Ikke længere løsgænger

Ved den netop afholdte generalforsamling har partiet dog ikke fastlagt, hvad der skal være partiets målsætning. Det sker først i marts eller april. Men det er altafgørende for Per Rosing-Petersen at have et bagland.

- Det har været yderst vigtigt for mig at komme i et parti, hvor jeg ikke er så begrænset og, hvor mine holdninger er tilsvarende, siger han.

Han fortæller desuden, at Parti Inuit ved sin genindtræden i Inatsisartut hverken vil samarbejde eller være i opposition til Naalakkersuisut-koalitionen.

Vil tage stilling fra sag til sag

Partiet vil tage standpunkt fra sag til sag. Men han er optimistisk angående et samarbejde, da han fastslår, at alle partierne i naalakkersuisut er socialistiske.

- Især er der skævheder i samfundet - der er alt for mange mindrebemidlede, hvor vi utvivlsomt kan samarbejde. Men det afhænger naturligvis af Nalakkersuisuts evne til at føre deres politik ud i livet, siger altså den nye formand for Partii Inuit, Per Rosing Petersen.

Han har tidligere været medlem af Siumut og senere af Partii Naleraq. Udover Per Rosing-Petersen som den nye formand, er Paaliit Mølgaard og Aannguaq Poulsen valgt som næstformænd.

LÆS OGSÅ Partii Inuit tæt på Inatsisartut-exit

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt