Hellefisk i Disko Bugten: Naalakkersuisut vil overveje at skære 10 procent årligt

I forbindelse med fastsættelse af kvoter for 2018 blev Naalakkersuisut også enige om en lang række punkter på fiskeri-området. Koalitionen vil blandt andet overveje at skære i kvoterne for det indenskærs hellefiskeri i Diskobugten, kan man læse i referatet.

På mødet den 11. december blev koalitionspartierne enige om næste års kvoter på blandt andet hellefisk. I Disko Bugten satte man næste års kvoter, TAC, væsentligt højere end den biologiske anbefaling fra Naturinstituttet.

Men man blev samtidig også enige om en række punkter, der blandt andet involverer Disko Bugten.

I referatet fra mødet kan man læse, at Naalakkersuisut er blevet enige om en formulering, der lyder:

- Det skal indgå i overvejelserne for forvaltning af den tilladte fangstmængde i 2018 og fremover for hellefisk indenskærs, særligt i rådgivningsområdet Qeqertarsuup Tunua (Disko Bugten), at foretage gradvis reduktion af de tilladte fangstmængder i rådgivningsområderne med 10 % årligt, lyder det i referatet. 

Der er altså ikke taget en beslutning om, at det er sådan, det skal være. Men man er blevet enige om, at man vil overveje det. 

LÆS OGSÅ WWF kritiserer Naalakkersuisuts kvoter på hellefisk og torsk

Møde skabte uro i koalitionen

Netop mødet den 11. december har udløst en mindre krise i Naalakkersuisut. De to medlemmer af Naalakkersuisut Sara Olsvig og Karl Kristian Kruse er nemlig fuldstændig uenige om, hvad der blev aftalt på mødet. Ifølge Sara Olsvig besluttede Naalakkersuisut at afskaffe de kvotefrie områder, som både hendes eget parti og WWF har efterlyst.

LÆS OGSÅ De kvotefri zoner afskaffes

Men det afviser naalakkersuisoq for fiskeri, Karl Kristian Kruse, fuldstændig.

- Sara Olsvig fra Inuit Ataqatigiit siger, at de kvotefrie zoner bliver afskaffet. Men det er ikke rigtigt, siger Siumut-politikeren til KNR.

Sara Olsvig har ikke ønsket at svare på, hvorfor hun fortalte til Qanorooq kort før jul, at man havde besluttet at sløjfe de kvotefrie området. En mærkesag for hendes parti. Formand for naalakkersuisut, Kim Kielsen, ønsker ikke at forholde sig til, hvem af de to parter, der har ret. 

LÆS OGSÅ Kruse benægter Olsvigs afskaffelse af kvotefrie zoner

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt