Naalakkersuisut vil lave klimamål

Naalakkersuisut igangsætter nu et arbejde med at fastsætte klare nationale mål på klimaområdet.
Foto © : Paalu Møller/KNR
Skrevet af Karsten Sommer
11. maj 2016 10:37
Versionist Mads Lynge

Selvom Grønland valgte at stå uden for klimaaftalen fra COP21, bør Grønland stadig sikre en fortsat ambitiøs kurs for klimaet, udtaler Naalakkersuisoq for natur og miljø, Mala Høy Kúko.

- Vi er simpelthen godt i gang med at gøre Grønland grønnere, understreger han.

Klimapolitikken skal have til formål at begrænse udledningen af drivhusgasser i en række at samfundets sektorer. Det gælder både på energiområdet, boligområdet, i transportsektoren, i landbruget og fiskeriet samt i forhold til erhvervs- og råstofprojekter.

Læs også WWF: Grønland burde indsende egen klimaplan

- Naalakkersuisut vil udvikle en klimapolitik, der sikrer, at konkrete, målrettede og målbare begrænsninger af drivhusgasudledninger går hånd i hånd med den nødvendige samfundsøkonomiske udvikling, siger Mala Høy Kúko.

Visionen er, at Grønland skal være fuldt selvforsynende med grøn energi. Derfor er Naalakkersuisut i gang med at udarbejde en plan for, hvordan energiforsyningen i Grønland bliver baseret hovedsageligt på vedvarende energi.

Læs også Alternativet: Grønland burde være med i klimaaftalen

En sådan omstilling vil helt sikkert bidrage væsentligt til at begrænse udledningen af drivhusgasser, mener Naalakkersuisoq Mala Høy Kúko.

Læs også Vittus: Klimaaftalen er unfair for Grønland