Naalakkersuisut underskriver ny aftale med De Grønlandske Huse

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger underskrev fredag en ny samarbejdsaftale med De Grønlandske Huse i Danmark. Det skriver Naalakkersuisut på deres hjemmeside.
Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger har underskrevet ny aftale med De Grønlandske Huse i Danmark Foto © : Ane Lone Bagger
Skrevet af Karsten Sommer
15. december 2018 15:56

En ny samarbejdsaftel mellem Naalakkersuisut og De Grønlandske Huse er på plads. Samarbejdsaftalen omhandler De Grønlandske Huses varetagelse af opgaver inden for uddannelsesområdet.

- Jeg er glad for, at vi nu har skrevet under på denne aftale. Med aftalen sikres det således, at de grønlandske studerende i Danmark gennem Husenes dygtige medarbejdere fortsat vil modtage kompetent vejledning i forbindelse med uddannelsesophold i Danmark og udlandet, siger Ane Lone Bagger, der tilføjer:

LÆS OGSÅ Grønlandske Huse oplever problemer med tolke

- Samtidig vil Husene fortsat fungere som Naalakkersuisuts forlængede arm i administrationen af uddannelsesstøttereglerne. Vi sikrer, at uddannelsesvejledningen bliver tidssvarende og baseret på nærhedsprincippet, siger naalakkersuisoq Ane Lone Bagger.

Med aftalen bliver Husenes opgaver uddybet og præciseret i forhold til nutidige og fremtidige behov. Dette gælder navnlig i forhold til Husenes administration af de grønlandske uddannelsesstøtteregler og vejledningen af de uddannelsessøgende. Men det gælder også for Husenes vejledningsopgaver i forhold til grønlandske efterskoleelever, skriver naalakkersuisut.

LÆS OGSÅ Grønlandske Huse: Vi kæmper allerede imod skævhed

Den nye samarbejdsaftale mellem Naalakkersuisut og De Grønlandske Huse blev underskrevet på Den Grønlandske Repræsentation i København med bestyrelsesformændene fra Husene i Aalborg, Odense og København samt af næstformanden i Aarhus.

De Grønlandske Huse i Danmark er selvejende institutioner, der dagligt arbejder med
vejledning af de uddannelsessøgende om f.eks. boligsøgning, uddannelsesstøttereglerne samt børnepasning i Danmark.

Samarbejdsaftalen erstatter den gældende aftale fra 2006.