Naalakkersuisut ansætter ny landslæge med færøsk erfaring

Naalakkersuisut har ansat Henrik L. Hansen som Landslæge med tiltrædelse 1. oktober 2017. Det oplyser Naalakkersuisut.
Foto © : Naalakkersuisut
Skrevet af Mads Pedersen
07. august 2017 10:57

Den nye landslæge, Henrik L. Hansen, har en baggrund i det danske embedslægevæsen, som landslæge på Færøerne og som læge i Danmark, på Færøerne og internationalt.

Naalakkersuisoq for sundhed Agathe Fontain ser frem til at byde Henrik L. Hansen velkommen. 

- Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået en så erfaren og højtkvalificeret kandidat. Jeg og resten af Naalakkersuisut glæder os til samarbejdet, siger naalakkersuisoq for sundhed, Agathe Fontain.

Henrik L. Hansen kommer fra en stilling som ledende embedslæge i Region Syddanmark og fungerende landslæge på Færøerne. Det oplyser Naalakkersuisut.

Henrik L. Hansen er uddannet speciallæge i samfundsmedicin og har desuden en Ph.D.-grad inden for epidemiologi og statistik. Han har bred erfaring med tilsynsområdet og erfaring med at levere sundhedsfaglig rådgivning i politisk styrede organisationer.

- Jeg søgte stillingen, fordi jeg gerne vil bidrage til den fortsatte udvikling af sundhedsområdet. Jeg ser frem til at møde mine nye kollegaer og til at tage fat på de mange spændende og udfordrende opgaver som ligger og venter, siger Henrik L. Hansen

Landslæges primære opgave er at sikre Naalakkersuisut et solidt beslutningsgrundlag i udviklingen af initiativer på landslægeområdet i samarbejde med relevante samarbejdspartnere i ind- og udland.

Landslægens opgave er blandt andet at overvåge og følge udviklingen i befolkningens sundhedstilstand, at rådgive andre myndigheder om sundhedsmæssige forhold og at føre tilsyn med kommunernes og sundhedsvæsenets institutioner og det sundhedsfaglige personale.

Landslægeembedet udarbejder også vejledninger til sundhedspersonalet, sagsbehandler sundhedsfaglige patientklager og udsteder grønlandsk autorisation til sygeplejersker.

LÆS OGSÅ Landslægeembedet skal have ny chef

 

LÆS OGSÅ Lægeforeningen: Dårlig idé at flytte Landslægeembedet