UD AF NUUK Lægeforeningen: Dårlig idé at flytte Landslægeembedet

I går kom de tre resterende kommuner i KANUKOKA med et forslag om, at der skal flyttes 600 arbejdspladser fra Nuuk. En af idéerne går på, at Landslægeembedet skal flyttes til Uummannaq. Men det er en dårlig idé, lyder det nu fra lægeforeningen.
Skrevet af Jonas Fievé
17. februar 2016 13:44

- Alene ud fra et rekrutteringsmæssigt synspunkt, tror jeg, at det er en dødssejler, siger formanden for Lægeforeningen Ole Lind.

Selvom der kun er tale om seks stillinger, tvivler han stærkt på, at det er muligt at få medarbejderne til at flytte med til Uummannaq.

Læs også Borgmestre: Udflytning af arbejdspladser skal rette op på Grønland

Svært at skaffe læger i forvejen

I forvejen er det ifølge Ole Lind svært nok at besætte ledige lægestillinger flere steder i landet.

-Vi har et kæmpe problem med at rekruttere læger ude i yderdistrikterne.

Desuden fremhæver han, at det ikke er hvem som helst, som kan varetage jobbet som landslæge.

-Man skal også tænke på, at det er en meget speciel lægestilling, som kræver en meget speciel uddannelse. Det er ikke læger, som hænger på træerne, man skal rekruttere til den type stillinger.

Erfaring går tabt

Ole Lind frygter derfor, at det kan få konsekvenser for hele det grønlandske sundhedsvæsen, hvis man fører planerne ud i livet.

-Min største bekymring er, at man simpelthen ikke får stillingen besat, eller man får stillingen besat med folk der kommer op og sidder der i få måneder, så man mangler en kontinuitet i det grønlandske sundhedsvæsen.

Ole Lind opfordre derfor borgmestrene til, at droppe forslaget.   

 

Læs også Disse 600 arbejdspladser ønskes ud af Nuuk