Partii Naleraq: Vi er klar til at fortsætte med den nuværende koalition

Det mindste parti i den afgående koalition, Partii Naleraq, er tilfreds med resultaterne, og er klar til at genoptage samarbejdet. Holdningerne til landets vigtigst erhverv er dog forskellige.
Skrevet af Jaaku Lyberth
07. marts 2018 12:58

Det siger formand Hans Enoksen til KNR.

- Hvis vi bliver inviteret til fortsat samarbejde, er vi klar. Jeg mener, at et bredt samarbejde er vigtig, siger partiformand Hans Enoksen fra Partii Naleraq, der ved valget i 2014 fik 3.423 stemmer og dermed fik 3 mandater.  

Hans Enoksen fortsætter:  

- Der synes ikke at være problemer med grundlaget. Han tager dog det forbehold, at det bliver op til valgkampen og valgets udfald.  

LÆS OGSÅ Enoksen vil være selvstændig om fire år

LÆS OGSÅ Kielsen tror ikke på Enoksens drømme

Partilederen mener nemlig, at den afgående koalition har haft stor opbakning.

- Der har været bred enighed om arbejdet. Man har ikke søgt konflikterne, i stedet har man søgt, hvad man bedst kan opnå for befolkningen, siger han.

Men partierne bag den afgående koalitionen har været klart uenige om fiskeripolitikken, og nåede ikke at få en ny  fiskerilov vedtaget. 

Mens IA står for en biologisk forsvarlig og økonomisk bæredygtig fiskeripolitik, ønsker både Siumut og Partii Naleraq at sprede ejerskabet af kvoterne ud til flest mulige.

 - På den måde kunne flest mulige mennesker have gavn af de levende ressourcer, siger altså Hans Enoksen.