Foto: MT Højgaard

PITUFFIK MT Højgaard taber stort på mistet Thule-kontrakt

Entreprenørfirmaet MT Højgaard ser ud til at opleve en væsentlig nedgang i regnskabet, som følge af den tabte servicekontrakt på Thule-basen.

Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Det danske entreprenørfirma, som ejer 2/3 af Greenland Contractors I/S - hvoraf Selvstyret ejer den sidste tredjedel - har netop offentliggjort sin årsrapport for 2014.

LÆS OGSÅ GC: Vi kendte ikke USA’s advarsel om Thule-bud

I det ny regnskab fremgår indtjeningen fra Thule ikke direkte, men året før - altså i 2013 -  tjente MT Højgaard knap 130 mio. kroner på Thule-driften. Og i det nye regnskab bliver forretningen i Thule beskrevet som tilfredsstillende og med øget aktivitet og renteindtægter - altså med en indtjening på mindst samme niveau som i 2013.

Det udgør mere end halvdelen af hele MT Højgaard samlede driftresultat på 207 mio. kroner.

Koncernchefen for MT Højgaard, Torben Billmann, mener dog ikke, at indtjeningen sådan lige forsvinder med tabet af Thule-kontrakten:

- Selv om vi taber kontrakten, har vi fået nye ordrer i bøgerne, og de lever fuldt ud op til vores udmelding om fremtiden i regnskabet, siger han til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ Selvstyret blev advaret om GC’s Thule-bud

Hvorvidt MT Højgaard tænker at sælge sin del af Greenland Contractors er uvist. Men det sikkert, at samarbejdet imellem de to selskaber udelukkende er baseret på den Thule-kontrakt, understreger MT Højgaards koncernchef:

- Den er altovervejende baseret på, at vi er på Thule-basen og samarbejdet omkring den, så det er det, vi har af arbejde i det selskab.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt