PITUFFIK MT Højgaard taber stort på mistet Thule-kontrakt

Entreprenørfirmaet MT Højgaard ser ud til at opleve en væsentlig nedgang i regnskabet, som følge af den tabte servicekontrakt på Thule-basen.
Foto © : MT Højgaard
09. marts 2015 07:29

Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Det danske entreprenørfirma, som ejer 2/3 af Greenland Contractors I/S - hvoraf Selvstyret ejer den sidste tredjedel - har netop offentliggjort sin årsrapport for 2014.

LÆS OGSÅ GC: Vi kendte ikke USA’s advarsel om Thule-bud

I det ny regnskab fremgår indtjeningen fra Thule ikke direkte, men året før - altså i 2013 -  tjente MT Højgaard knap 130 mio. kroner på Thule-driften. Og i det nye regnskab bliver forretningen i Thule beskrevet som tilfredsstillende og med øget aktivitet og renteindtægter - altså med en indtjening på mindst samme niveau som i 2013.

Det udgør mere end halvdelen af hele MT Højgaard samlede driftresultat på 207 mio. kroner.

Koncernchefen for MT Højgaard, Torben Billmann, mener dog ikke, at indtjeningen sådan lige forsvinder med tabet af Thule-kontrakten:

- Selv om vi taber kontrakten, har vi fået nye ordrer i bøgerne, og de lever fuldt ud op til vores udmelding om fremtiden i regnskabet, siger han til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ Selvstyret blev advaret om GC’s Thule-bud

Hvorvidt MT Højgaard tænker at sælge sin del af Greenland Contractors er uvist. Men det sikkert, at samarbejdet imellem de to selskaber udelukkende er baseret på den Thule-kontrakt, understreger MT Højgaards koncernchef:

- Den er altovervejende baseret på, at vi er på Thule-basen og samarbejdet omkring den, så det er det, vi har af arbejde i det selskab.