Lufthavne splitter endnu et parti

Inatsisartuts næststørste parti, Inuit Ataqatigiit, er splittet om deres eget forslag til en lufthavnspakke.
Bendt B. Kristiansen Foto © : KNR
Skrevet af Kathrine Kruse
18. september 2018 11:30

Bendt B. Kristiansen er medlem af både kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia og partiets hovedbestyrelse. Han mener - i modsætning til sin egen formand - at lufthavnen i Ilulissat skal udvides til 2200 meter samtidig med, at man udvider lufthavnen i Nuuk.

Den holdning deler han med IAs andet medlem af kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia, Regine N. Bidstrup.

- Hvis lufthavnen er for kort og vi fortsat kun har Island som udgangspunkt, vil vi stadig have ringe muligheder for erhvervsudvikling, siger Bendt B. Kristiansen.

IAs to mand store gruppe i kommunalbestyrelsen i Avannaata glæder sig over den aftale om økonomisk støtte til lufthavnsprojekterne, formanden for naalakkersuisut og statsminister Lars Løkke Rasmussen underskrev i sidste uge.

LÆS OGSÅ IAs lufthavnspakke skader udviklingen i samfundet

Bendt B. Kristiansen og Regine N. Bidstrup mener, at en atlantlufthavn på 2200 meter i turisthovedstaden vil sætte skub i erhvervsudviklingen.

- Vi kan med en atlantlufthavn skabe nye indtægtsmuligheder til landet. Det sker ved større eksport af fisk, siger Bendt B. Kristiansen.

IA med Sara Olsvig i spidsen foreslår, at man venter med at udvide lufthavnen i Ilulissat til 2200 meter, før der er nok overnatningssteder til de mange turister, som der forventes flere af, når en atlantlufthavn er anlagt i Ilulissat.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut arbejder fortsat for én samlet løsning

Hendes partikolleger i kommunalbestyrelsen i Avannatta Kommunia er enige i, at Ilulissat skal udvikle sig som turistdestination. De mener til gengæld ikke, at man skal vente med at udbygge lufthavnen.

- Vi er enige i, at der bør være forberedelser. Vi er også med i forberedelserne i kommunen. Vi skal også her huske på, at turismeaktører forbereder sig her. Og vi er vidende om, at mindst to er klar til at bygge hoteller i Ilulissat, når finansieringsplanerne til atlantlufthavnen i Ilulissat falder på plads, siger Bendt B. Kristiansen.

Bendt B. Kristiansen er samtidig selv medlem af sit partis hovedbestyrelse. Der har han understreget, at han mener, at en udskydelse af lufthavnsudvidelsen i nord vil forhale udviklingen i regionen.

LÆS OGSÅ Koalitionspartierne afviser IAs lufthavnspakke