Koalitionspartierne afviser IAs lufthavnspakke

Inuit Ataqatigiit skal ikke regne med opbakning fra de tilbageværende koalitionspartier til deres alternative lufthavnspakke.
Foto © : Kalaallit Airports A/S
16. september 2018 14:18

Både Siumut og Nunatta Qitornai holder nemlig fast i det allerede fremlagte forslag til en lufthavnspakke, mens Atassut er imod IA ønske om flere undersøgelser i forbindelse med placeringen af lufthavnen i Qaqortoq.

- Vi har ikke ændret mening i forhold til det til det arbejde, der er lavet, der vedrører anlægsopgaverne af lufthavne, siger Siumuts politiske ordfører, Karl-Kristian Kruse.

LÆS OGSÅ IA præsenterer deres forslag til lufthavnspakke torsdag

LÆS OGSÅ Kiista er meget utryg ved IAs lufthavnsplaner

Det samme melding lyder fra Nunatta Qitornai, som sammen med Siumut og Atassut udgør Naalakkersuisut efter, at Partii Naleraq forlod koalitionen.

- Vi mener ikke, at det her er tidspunktet for at ændre på det arbejde, der er lavet, der hviler på en aftale af Inatsisartut, siger Vittus Qujaukitsoq.

Imens siger Siverth K. Heilmann, at Atassuts hovedbestyrelse endnu ikke har drøftet Inuit Ataqatigiits udspil i lufthavnsdebatten, og holder kortene tæt mod kroppen.

Han kan dog allerede nu sige, at Atassut er uenig i Inuit Ataqatigiits forslag om yderligere undersøgelser om en lufthavn i Qaqortoq.

- Der har været et ønske om en ny lufthavn i mange år. Vi fra Atassut kan allerede nu sige, at vi er grundliggende uenige i, at IA vil udsætte og lave nye undersøgelser, siger Siverth K. Heilmann.

LÆS OGSÅ Erhvervsinvesteringer skal sikre succes med lufthavnene

Inuit Ataqatigiit ønsker en ny undersøgelse af en lufthavn i Qaqortoq, fordi partiet ikke er tilfreds med regulariteten for den lufthavn, der er planlagt på nuværende tidspunkt.

Siverth K. Heilmann er dog ikke afvisende overfor et andet af Inuit Ataqatigiits ønsker - nemlig at bevare lufthavnen i Kangerlussuaq.

Qanorooq 14.09.2018