IA præsenterer deres forslag til lufthavnspakke torsdag

Inuit Ataqatigiit har deres egen idé om, hvordan en lufthavnspakke skal se ud. Den fremlægger de på et pressemøde i Nuuk i dag.
13. september 2018 06:47

Inuit Ataqatigiit inviterer til pressemøde i Katuaq i Nuuk i dag klokken 11, hvor de vil præsentere deres bud på en lufthavnspakke.

LÆS OGSÅ IA har væsentlige krav til koalitionsforhandlinger

Meldingen kommer i kølvandet på en pressemeddelelse, hvor Múte Bourup Egede kritiserer formanden for Naalakkersuisut i hårde vendinger under overskriften: Man kan ikke forhale politisk stabilitet.

- Den ustabile situation hos Naalakkersuisut har taget samfundet som gidsler. Når det ledende parti er splittet, så er det uhyre vanskelligt at forhandle de nødvendige kompromisser på plads, skriver han.

Múte Bourup Egede kritiserer formanden for først at invitere til politiske forhandlinger en uge før efterårssamlingen begynder og for, at det er svært at lave noget politisk arbejde under den nuværende situation.

 - Imens står alt politisk arbejde stille, for man ved ikke, om man skal tage Naalakkersuisut seriøst i det daglige politiske arbejde, når man nu ved, at der enten kommer en helt ny koalition eller et valg lige om lidt.