Demokraterne: IAs lufthavnspakke skader udviklingen i samfundet

Demokraterne er på linje med Siumut, når det gælder lufthavnspakken. De afviser Inuit Ataqatigiits tanker, som Sara Olsvig fremlagde i sidste uge. Det siger Nivi Olsen.
Naalakkersuisoq for uddannelse Nivi Olsen
Foto © : Knr
17. september 2018 12:01

- Fra Demokraternes side er vi fuldstændig uenige i IAs lufthavnspakke.

Så klar er beskeden fra Demokraterne efter Inuit Ataqatigiit i sidste uge præsenterede deres bud på en alternativ lufthavnspakke.

IA vil forlænge lufthavnen i Nuuk, bygge en mindre udvidelse af lufthavnen i Ilulissat med mulighed for at forlænge den senere, og så vil partiet i en eller anden udstrækning bevare lufthavnen i Kangerlussuaq.

Men de ideer får de altså ikke Demokraterne med på. Nivi Olsen siger, at de støtter den lufthavnspakke, Naalakkersuisut har fremlagt med 2200 meters landingsbaner i Nuuk og Ilulissat og en ny lufthavn i Qaqortoq.

Hun henviser til beregninger, Deloitte har foretaget for Selvstyret, der viser, at samfundet samlet vil spare penge over en 25-årig periode med de nye lufthavne.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut arbejder fortsat for én samlet løsning

Beregningerne har forudsat, at Kangerlussuaq og Narsarsuaq nedskaleres til heliporte, og det bakker Demokraterne op om.

Nivi Olsen mener, Inuit Ataqatigiits ideer går i den forkerte retning i forhold til at skabe udvikling i samfundet.

- Vi synes, det er synd for samfundet, at IA kommer med sådan en lufthavnspakke, der ikke gavner vores samfund på længere sigt, siger hun.

Nivi Olsen afviser, at partiets klare støtte til Naalakkersuisuts lufthavnspakke er et forhandlingsoplæg til Kim Kielsen, der skal danne en ny koalition.

LÆS OGSÅ Koalitionspartierne afviser IAs lufthavnspakke