Sara Olsvig: For lidt grundighed - for meget magtkamp

Det politiske klima fik Sara Olsvig til at sige stop. Sådan lyder forklaringen på hendes beslutning om at forlade både formandsposten i Inuit Ataqatigiit og sin plads i Inatsisartut.
29. oktober 2018 17:31

- Grønlandsk politik er præget af en ”alle mod alle” mentalitet, af magtkampe og magtdemonstration. For mig er demokrati også at give plads til mindretal, og ikke mindst, at kunne lytte til hinanden i den dialog der føres, og som udgør parlamentarismen.

LÆS OGSÅ Populær politiker siger farvel

Sara Olsvig mener, at der mangler grundighed og peger på, at det var arbejdet med lufthavnsloven, der i sidste ende fik hende til at træffe beslutningen om er sige stop.
Hun mener, at kritikere af loven bliver beskyldt for at forhale processen og grundigheden forvinder på bekostning af magtkampe.

LÆS OGSÅ Sara Olsvig trækker sig fra formandsposten i Inuit Ataqatigiit

- Dialogen, sagligheden, grundigheden - disse elementer mangler i alt for mange af de sager vi sidder med i dag og jeg kan ikke længere stå inde for det. Min personlige grænse er nået, siger Sara Olsvig.

Sara Olsvig håber, at hendes exit fra politik vil få de andre partier til at tænke over måden, der bliver drevet politik her i landet.