Foto: KNR

PITUFFIK Lidegaard: Kristian Jensen bør lægge Pituffik-dokumenter frem

Danmarks tidligere udenrigsminister kritiserer, at Kristian Jensen (V) ikke vil fremlægge dokumenter om serviceudbuddet på Pituffik.

Danmarks tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (Rad.) kritiserer, at hans efterfølger, Venstres Kristian Jensen, ikke vil fremlægge dokumenter i sagen om serviceudbuddet på Pituffik.

- Jeg var parat til at lægge alt frem i sagen som udenrigsminister for at vise, at der ikke er noget at skjule i sagen. Det mener jeg også, at Venstre bør gøre nu, siger Martin Lidegaard til KNR.

Venstre var før valget en af hovedkritikerne af sagsforløbet om service-udbuddet på Pituffik og krævede dengang, at S-R-regeringen skulle fremlægge al korrespondance mellem Udenrigsministeriet, Selvstyret og USA i sagen.

Læs også Aaja: Nødvendigt at se Pituffik-papirer

Læs også Kritik: Ny dansk udenrigsminister bør udlevere Thule-papirer

Læs også Thulekontrakt: Den danske udenrigsminister vil se fremad

Det har den ny udenrigsminister fra Venstre i denne uge afvist at gøre.


Martin Lidegaard understreger, at han mener, at Udenrigsministeriet i Danmark har håndteret sagen korrekt, og det derfor vil mane alle eventuelle konspirations-teorier til jorden ved at offentliggøre dokumenterne.

Mens Enhedslisten fortsat ønsker at se dokumenterne fremlagt, kræver Dansk Folkeparti og Inuit Ataqatigiit i Folketinget - som minimum - at få korrepondancen at se i Det Udenrigspolitiske Nævn og Grønlandsudvalget.

Martin Lidegaard har dog ikke tænkt sig at forfølge kravet om at offentliggøre dokumenter yderligere over for den ny udenrigsminister, oplyser han til KNR.

Læs også Danske selskaber slås om Thule-kontrakt

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt