Kvote på hellefisk i Nuuk er endnu uvis

Der skal laves et nyt forvaltningsområde omkring Nuuk, og der skal laves en kvote for hellefiskefiskeriet. Men det er endnu uklart, hvor høj kvoten skal være.
Efter planen skal der oprettes forvaltningsområde omkring Nuuk fra 1. januar 2020
Skrevet af Merete Lindstrøm
02. november 2019 12:50

Med en ny bekendtgørelse i hånden vil Naalakkesuisut for Fangst, Fisker og Landbrug, Jens Immanuelsen oprette nye forvaltningsområder, så hele kysten er dækket ind. I alt bliver der otte forvaltningsområder.

Det betyder også, at Nuup Kangerlua og de andre fjorde omkring hovedstaden får sit eget forvaltningsområde. Noget der har været foreslået tidligere. Hvis Jens Immanuelsen får sin vilje, kommer det allerede til at ske den 1. januar næste år.

LÆS OGSÅ Der er flere forvaltningsområder på vej

De sidste to år er der blevet indhandlet lige omkring 1100 tons hellefisk pr. år ved det indenskærs fiskeri i Nuuk.

Den sidste anbefaling, som naturinstituttet kom med for en kvote ved et eventuelt forvaltningsområde ved Nuuk, lød på 500 tons. Men den anbefaling er fem år gammel, og derfor venter Naalakkersuisut nu på en ny, som de kan tage stilling til, når forvaltningsområdet bliver oprettet.

LÆS OGSÅ Der fiskes for 78 millioner kroner i kvotefrie områder

Ifølge naturinstituttet og Departement for Fangst, Fiskeri og Landbrug kommer de nye anbefalinger i løbet af et par uger.

Naturinstituttet kommer med anbefalinger for de tre nye områder Nuuk, Sisimiut og Pamiut-Qaqortoq.